Acasă Educatie SE APROPIE…

SE APROPIE…

DISTRIBUIȚI

Finala pentru ocuparea postului de inspector școlar general al IȘJ Ilfov se va da între Constantin Proțiuc și Coca Codreanu, celelalte dosare fiind respinse din cauză că au fost incomplete.

MENÎnscrierea, potrivit unor surse din cadrul inspectoratului, a fost foarte stresantă, dosarul lui Proțiuc, de exemplu, fiind deosebit de atent studiat de inspectorul pentru resurse umane, Constantin Simion, profesorul din Buftea fiind nevoit să aștepte mai bine de trei ore pentru a fi acceptată candidatura.

În prezent viceprimar al orașului Buftea, Constantin Proțiuc a mai ocupat funcția de inspector școlar general al învățământului ilfovean. În decembrie 2012, el a fost cel care a declanșat oficial campania de informare cu privire la clasa pregătitoare, înființând un Tel Verde pentru informarea părinților ai căror copii urmau să fie prima generație asupra căreia se aplică măsura. Clasa pregătitoare înlătură trecerea brutală de la grădiniţă la şcoală, copilul învaţă jucându-se şi, în acelaşi timp, se familiarizează cu atmosfera din şcoală. Cea mai bună investiţie este educaţia timpurie. Toate studiile arată acest lucru. Acest proces se desfăşoară în ţările UE de mult timp cu succes”, susținea atunci prof. Constantin Proţiuc, inspector şcolar general al ISJ Ilfov. La nivelul judeţului Ilfov au fost înscrişi, în anul școlar 2012 – 2013, 2.007 copii în clasa pregătitoare, cuprinşi în 95 de clase.

Dosarul Mariei Gabriela Ilisie, care a ocupat pentru puțină vreme funcția de inspector școlar general, a fost respins din cauza lipsei certificatului medical.

Dosarul actualului inspector școlar general Coca Codreanu a fost admis fără probleme, surse din cadrul inspectoratului susținând că profesoara din Tunari are mai puține emoții în fața concursului programat să se desfășoare în a doua decadă a lunii martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here