Acasă Politic PSD a propus ca Guverrnul să îşi asume răspunderea în Parlament pe...

PSD a propus ca Guverrnul să îşi asume răspunderea în Parlament pe certificatul Covid, pentru a fi adoptat până în Crăciun

DISTRIBUIȚI

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, pentru G4Media.ro, că încă nu a fost luată o decizie în privința proiectului de lege privind introducerea certificatului Covid la locul de muncă.

Kelemen Hunor a precizat că UDMR abia a primit textul final al proiectului propus de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Amintim că liderii UDMR s-au exprimat în nenumărate rânduri în favoarea introducerii certificatului Covid. Kelemen Hunor declara recent că poate accepta gratuitatea testelor pentru angajații nevaccinați pe o perioadă de maximum 28 de zile, cât durează realizarea schemei complete de vaccinare.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus coaliției ca Guvernul să își asume răspunderea în Parlament pentru adoptarea Legii privind utilizarea certificatului Covid la locul de muncă, iar o decizie urmează să fie luată luni, potrivit surselor G4Media.ro. „Azi hotărâm. Se ia în calcul ca Guvernul să vină în Parlament cu asumarea pe certificatul Covid. Este cea mai bună soluție”, au precizat sursele citate.

Argumentele în favoarea acestei soluții țin de faptul că aprobarea unui proiect intrat în circuitul parlamentar durează mai mult, având în vedere că sunt multe comisii avizatoare și se așteaptă și multe amendamente din partea partidelor care nu sunt în coaliția de guvernare.

„Însă Florin Cîțu boicotează în acest moment totul”, au adăugat surse politice.

Proiectul propus coaliției prevede ca angajații care refuză vaccinul să primească gratuit 15 vouchere pentru teste rapide antigen.

Florin Cîţu a afirmat, luni, că opinia sa rămâne constantă şi anume că nu i se pare normal să fie decontate testele pentru COVID de la bugetul de stat pentru cei care nu vor să se vaccineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here