Acasă Politic PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale

PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale

DISTRIBUIȚI

PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale convocate de premierul interimar, Ludovic Orban, social-democraţii motivând că nu există o bază legală şi că trebuie aşteptat votul de învestitură pentru Guvernul Cîţu.

În schimb, social-democrații solicită ”demararea de urgenţă a discuţiilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus”, după cum declară preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

”PSD constată încă o dată că agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente. PSD consideră că în acest moment prioritatea PNL şi a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forţelor politice la aceeaşi masă în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populaţiei. Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere. Având în vedere aceste aspecte, PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, pentru care oricum nu există o bază legală şi pentru care trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu şi demararea de urgenţă a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a transmis, vineri, o invitaţie către liderii partidelor parlamentare la consultări în vederea elaborării hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din 2020 şi a măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a acestora. Întâlnirea este programată pentru marţi, la ora 17,00, şi va avea loc la Palatul Victoria. Invitaţia a fost transmisă către Marcel Ciolacu, Dan Barna, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu-Tăriceanu, Varujan Pambuccian şi Eugen Tomac. La discuţii va participa şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here