Acasă Politic PSD vrea să știe cine a finanțat protestele din 10 august

PSD vrea să știe cine a finanțat protestele din 10 august

DISTRIBUIȚI

PSD cere instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile de o gravitate excepțională care au apărut în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august, se arată într-un comunicat de presă.

”Cetățenii României, mai ales participanții de bună credință la aceste manifestații, au dreptul să știe întreg adevărul din spatele acestor mișcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor și intoxicărilor publice, cine a plătit și cu ce scop real s-a urmărit provocarea unei reacții emoționale împotriva instituțiilor statului român și a ordinii constituționale. PSD consideră că informațiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conțin indicii temeinice cu privire la acțiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranța națională și autoritatea statului român. Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic ci un risc major care vizează România. În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparența totală a surselor de finanțare și a intereselor celor care inițiază, întrețin și amplifică proteste de stradă în România”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

Secretar de Stat în MAI: ”Nu sunt informații că protestul din 10 august a fost finanțat din străinătate”

Nu sunt informații că protestul din 10 august a fost finanțat din străinătate. Un secretar de Stat din Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Nucu Marin, s-a prezentat, marți, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), pentru a fi audiat în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei.

”Nu sunt informații că protestul din 10 august a fost finanțat din străinătate.”, a spus Gheorghe Nucu Marin, potrivit Realitatatea Tv. Foto: Ziuanews.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × one =