Acasă Social Rafila: Cred că valul 5 al pandemiei va dura cel puţin două...

Rafila: Cred că valul 5 al pandemiei va dura cel puţin două luni. Lunile de risc maxim sunt februarie şi martie

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că valul 5 al pandemiei de COVID va dura, probabil, cel puţin două luni, iar februarie şi martie vor fi lunile de risc maxim.

„Eu cred că valul 5 al pandemiei va dura mai mult de o lună şi jumătate, probabil că va dura cel puţin două luni, văzând ce se întâmplă şi în alte ţări. Nu avem de unde să ştim cât timp va dura, dar vedem cam cum evoluează lucrurile. Cred că lunile de risc maxim sunt lunile februarie şi martie”, a spus Rafila, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că în proiectul de lege privind aplicarea certificatului electronic COVID în România este prevăzut că şi persoanele vaccinate cu o singură doză vor primi un certificat, dar el va deveni definitiv doar în momentul în care se vor vaccina cu a doua doză, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a precizat că certificatul electronic COVID va fi aplicat doar pe teritoriul ţării noastre, iar românii care vor să călătorească în alte state trebuie să respecte legislaţia europeană în privinţa certificatului verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here