Acasă Social Rafila: Nu distribuim pastile de iod până nu ne convingem că toată...

Rafila: Nu distribuim pastile de iod până nu ne convingem că toată lumea a înțeles despre ce e vorba

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că nu vor fi distribuite pastilele de iod fără o campanie de informare, astfel încât să existe convingerea că toată lumea a înțeles despre ce e vorba.

Alexandru Rafila a spus, într-o conferință la Bacău, că doar după campania de informare vor fi distribuite pastilele de iod.

Rafila: ”Am lucrat în această perioadă la structurarea campaniei de informare. Nu putem face distribuţia acestor comprimate fără să existe o campanie de informare a publicului privind modul de administrare şi utilizare. (…) E un lucru foarte sensibil şi nu o să facem niciun fel de distribuţie până nu ne convingem că toată lumea ştie despre ce este vorba, pentru că administrarea intempestivă a acestor pastile poate să pună probleme. (…) Vă asigur că vom găsi cadrul legal care să facă posibilă distribuţia către cetăţeni”.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că medicii de familie vor participa la campania de distribuire a pastilelor către populaţie.

”Cred că mulţi dintre medicii de familie vor reflecta şi vor deveni parteneri ai pacienţilor de pe listele lor în a-i ajuta să înţeleagă care este scopul acestei distribuiri”, a spus ministrul Rafila, citat de Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here