Acasă Anchete Razie pe calea ferată

Razie pe calea ferată

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la Transporturi, din toată țara, au acționat, în acest weekend, în peste 500 de trenuri  pentru călători și în aproape 500 de stații și triaje de cale ferată, pentru siguranța oamenilor. Opt minori lipsiți de supraveghere au fost redați familiilor sau internați în centre de plasament.

În perioada 19-20 septembrie a.c., Direcția de Poliție Transporturi a coordonat, la nivel național, o acțiune în trenurile de călători, pentru a se asigura că cei care călătoresc ajung cu bine la destinație, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite.

Polițiștii au fost prezenți în 552 de trenuri de călători și în 474 de stații și triaje CF.

Au fost legitimate 2.546 de persoane, dintre care 9 persoane sunt bănuite de comiterea unor infracțiuni, 5 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.

Polițiștii au depistat 8 minori lipsiți de supraveghere, care au fost redați familiilor sau internați în centre de plasament, o persoană urmărită, precum și 4 bolnavi psihic, 3 comercianți ambulanți și 23 de persoane fără adăpost.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii de la transporturi au aplicat 620 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 232, la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au mai fost aplicate și 24 de sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 13 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 64 la HG 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale, aplicate celor care au încălcat normele în vigoare, este de 263.146 de lei, iar a bunurilor indisponibilizate de 1.723 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here