Acasă Info Local ”Recoltă” bogată a polițiștilor ilfoveni într-o singură zi

”Recoltă” bogată a polițiștilor ilfoveni într-o singură zi

DISTRIBUIȚI

politia 

În urma acțiunii de amploare desfășurate pe raza județului Ilfov, polițiștii au indisponibilizat bunuri în valoare de 500.000 de euro și au confiscat 21 de arme. Au fost întocmite 37 dosare penale și au fost aplicate 595 sancțiuni contravenționale, în valoare de 357579 lei.

La 11 februarie a.c., 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Ilfov au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică, creșterea nivelului de securitate personală, prevenirea faptelor de natură contravențională și penală, precum și a accidentelor rutiere.

În urma acțiunii, polițiștii ilfoveni au întocmit 37 dosare penale, 16 pentru infracțiuni de natură judiciară, 5 pentru fapte de natură economică, 6 pentru încălcări ale normelor rutiere și 10 pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Infracțiunile au fost constatate în flagrant.

Cu ocazia controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale cu sedii și puncte de lucru în Dragonul Roșu de pe raza localității Dobroești, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au întocmit 5 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. La punctele de lucru ale acestor unități au fost descoperite articole de încălțăminte, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, pentru care reprezentanții legali ai societăților nu au putut prezenta documentele de proveniență. Bunurile, aflate în cele 7 depozite ale unității economice au fost indisponibilizate.Au fost aplicate și 6 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea disciplinei financiar contabile și  a fost confiscată suma de 603 de lei.

Ofițerii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit 10 dosare penale și au emis   dispoziții de anulare a dreptului de port și folosire a armelor pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Totodată, 21 de arme, dintre care 14 letale și 7 neletale, precum și 165 muniții au fost confiscate, iar doi bărbați, deținători legali de arme au fost sancționați constravențional cu amenzi în valoare de 7.000 de lei.

În urma efectuării a 30 verificări pe linia respectării, de către persoanele față de care s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu, a condițiilor stabilite de instanță, polițiștii nu au constatat încălcări.

Ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități pentru prevenirea furturilor din autoturisme și din locuințe, cetățenii fiind informați cu privire la principalele metode de autoprotecție.

Polițiștii de investigații criminale, beneficiind de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională au depistat, pe raza orașului Otopeni, un bărbat, de 38 de ani, pe  numele căruia, autoritățile italiene au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri. Cel în cauză are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 6 ani și 2 luni.

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acționat în 17 filtre, pentru prevenirea accidentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic. 419 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto care au încălcat legea. Pentru abaterile constatate, polițiștii au reținut 20 permise de conducere și au retras 30 certificate de înmatriculare. În total, au fost aplicate 595 sancțiuni contravenționale, în valoare de 357.579 lei.

Pe linia combaterii muncii la negru, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, însoțiți de reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov, au depistat, pe un șantier în lucru, patru persoane care munceau fără forme legale de angajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here