Acasă Info Local Restaurarea Parcului Oteteleșanu din Măgurele, un obiectiv ambițios al primarului Narcis Constantin

Restaurarea Parcului Oteteleșanu din Măgurele, un obiectiv ambițios al primarului Narcis Constantin

DISTRIBUIȚI

Parc colt de cultura 

În incinta Institutului de Fizică Atomică din Măgurele se află conacul Oteteleșanu, monument din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, care cuprindea inițial conacul propriu-zis, biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” și Parcul Oteteleşanu. Parcul, aflat imediat la sud de conac, se remarcă prin gradul impresionant de împădurire şi prin monumente istorice – altarul, lacul (transformat în piscină după 1945) şi bustul lui Mihai Eminescu, sculptat de Mihai Onofrei în anii ’50. Semnificaţia istorică a parcului este definită chiar prin legătura cu Eminescu.

Din însemnările scriitorului Ioan Slavici aflăm că cei doi ar fi poposit deseori la conac, fiind invitaţi de marcă ai boierului. Domeniul Oteteleşanu ar fi reprezentat sursa de inspiraţie pentru Scrisoarea a IV-a, ”castelul singuratic, oglindindu-se în lacuri” fiind chiar conacul, reflectat în apele micuţului lac din zona de sud a moşiei, care probabil că era alimentat pe-atunci din izvoare naturale. Restaurarea Parcului Oteteleșanu este unul dintre obiectivele pe care și le-a propus în 2016 primarul interimar din Măgurele, Narcis Constantin.

 

6 COMENTARII

  1. Si inca ceva! Transportul in comun, care lasa de dorit. O singura ruta de maxi-taxi, care isi face de cap…cu masini invechite care pun in pericol cetatenii, pe ruta Dumitrana.

  2. mai bine daca tot vrea sa faca ceva util sa faca odata canalizarea aia care nu e facuta de ani de zile si mai avem si statie de epurare langa noi mai mare rasul toate localitatile inclusiv bragadiru jilava au santurile de la drum facute numai noi am ramas in magurele de ras si mai suntem si oras magurele si noi nu avem nici santurile facute fata de celalalte localitati numai spun de canalizare cred ca suntem ultimii ti-e drag sa te uiti in bragadiru jilava clinceni la noi e jale vin numai sa vptam dar in rest nimic nu s-a facut pt sate nici varteju nici alunis nici dumitrana- vale cand o sa faca ne chinuim cu haznale care au

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here