Acasă Editorial MAI UȘOR CU LAUDELE…

MAI UȘOR CU LAUDELE…

DISTRIBUIȚI

click 1Editorial

 

Cătălin DRAGOMIR

 

 

Cum scapă Comisia Europeană o prognoză pozitivă despre România, imediat sare Victor Ponta și anunță că e rodul muncii sale. Cum anunță Statistica o scădere de prețuri la anumite produse, cum ”iese” fostul prim-ministru pe Facebook și își zice singur ”Bravo!” La fel se întâmplă și cu procentul șomerilor despre care se zice, pe hârtie, că e mult mai bun comparativ cu cel din multe țări ale Uniunii Europene. Ponta iese la televizor și amintește cât de bune au fost măsurile luate de el și cât de mult a crescut numărul celor care și-au găsit un loc de muncă.

Nu același comportament îl are Ponta atunci când e vorba de aplicarea atât de mult-trâmbițatului nou cod fiscal de la 1 ianuarie 2016. Stă ascuns atunci când lumea spune că e nemulțumită că plătește cu 30 la sută mai mult impozit pe locuință față de anul precedent, că plătește impozit – în premieră – pentru terenul de sub casă, nu suflă o vorbă când omul de la țară trebuie să scoată din buzunar, pentru prima oară în ultimii 26 de ani, bani pentru fiecare capăt de bovină și de ovină drept ”impozit”. Mai mult, fostul șef al Executivului pleacă imediat în Dubai atunci când pe la diverse emisiuni, analiștii îi reproșează că prețul la carburanți stă pe loc în loc să scadă așa cum se întâmplă în toate țările cu economie normală, atunci când bursele de profil sunt în cădere. Tot tăcere e și atunci când prețul gazelor naturale și cel al asigurărilor pentru autovehicule ”se aliniază” (la ce, nu știu nici guvernanții), pentru că fostul Cabinet a luat diverse hotărâri pentru a lăsa bugetul ”gras”.

Mai trebuie să spun că și amenințarea producătorilor că scumpesc alimentele cu 30 la sută tot de la prolificul Guvern Ponta ni se trage pentru că nu a aplicat o directivă europeană privind ambalarea produselor. Așa că, domnul Ponta a dat cu o mână și a lăsat în urmă un guvern care e nevoit să ia cu zece. Că așa scrie în bugetul pentru 2016. Așa că mai ușor cu laudele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here