Acasă Educatie RIZIA TUDORACHE ”Schimbarea mentalității în Educație este unul dintre obiectivele demersurilor...

RIZIA TUDORACHE ”Schimbarea mentalității în Educație este unul dintre obiectivele demersurilor Consiliului Județean Ilfov”

DISTRIBUIȚI

tudorache-riziaSchimbarea mentalității în Educație este unul dintre obiectivele demersurilor Consiliului Județean Ilfov, a declarat Rizia Tudorache, vicepreședintele CJ Ilfov, cu ocazia începerii noului an școlar. Oficialul ilfovean a anunțat că instituția pe care o reprezintă va continua investițiile în Educație, sprijinind astfel eforturile depuse de elevi, profesori și părinți pentru a schimba, în sens pozitiv, mentalitatea din acest important sector social. Acesta a mai precizat că autoritățile județene susțin activitatea instituțiilor de învățământ din Ilfov și că investițiile în domeniul educației reprezintă o parte a sprijinului acordat școlii ilfovene.

De asemenea, vicepreședintele CJ Ilfov i-a îndemnat pe toți actorii procesului educativ să sprijine integrarea copiilor cu nevoi speciale, fie că este vorba despre cei care provin din familii cu posibilități materiale reduse, fie că este vorba despre cei cu dizabilități, astfel încât diferențele să-i afecteze pe aceștia cât mai puțin și să beneficieze de șanse egale în educație.

Rizia Tudorache s-a interesat permanent dacă există toate autorizațiile necesare funcționării instituțiilor de învățământ din Ilfov, dacă au fost igienizate clasele și terminate, acolo unde e cazul, construcțiile, astfel încât prima zi de școală să nu îi mai prindă nepregătiți pe cei responsabili cu buna desfășurare a activității școlare. De-altfel, vicepreședintele CJ Ilfov a făcut apel către toți primarii ca toate unitățile de învățământ să fie funcționale la 12 septembrie curent.

”Securitatea elevilor în școală este extrem de importantă și nu trebuie neglijată deloc. De asemenea, cei care merg la școală trebuie să beneficieze de dotările necesare, iar la acest capitol Ilfovul stă destul de bine. Mă bucur că avem tot mai multe săli de sport moderne întrucât este foarte important ca elevii să facă mișcare. Multe dintre acestea au fost renovate și arată foarte bine, altele au fost construite de la zero și cu ajutorul CJ Ilfov”, a conchis Tudorache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here