Acasă Social România continuă trimiterea ajutoarelor umanitare către Libia 

România continuă trimiterea ajutoarelor umanitare către Libia 

DISTRIBUIȚI

După ce sâmbătă, 16 septembrie, o aeronavă C-130 Hercules a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Benghazi, luni, 18 septembrie, alte două aeronave C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Române au plecat către Libia, cu ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară, afectată de inundații catrastrofale.

România oferă Libiei, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, 55 tone de bunuri (produse alimentare și articole pentru adăpostire).

Potrivit datelor meteorologice, furtuna ”Daniel” din Mediterana Centrală care a afectat estul Libiei la 10 septembrie a adus  în regiunea Jabal al-Akhdar cea mai mare cantitate de precipitații înregistrată în Libia în ultimii peste 40 de ani.

Condițiile meteorologice nefavorabile au afectat, de asemenea, orașele Benghazi, Bayda și Susah din Libia.

În regiunile afectate de inundații, starea de urgență a fost instituită pentru un an.

Numărul persoanelor, care au murit în inundațiile din estul Libiei, preponderent în orașul Derna, a depășit 3.000, iar numărul celor dispăruți a crescut la 10.000.

 

2 COMENTARII

  1. […] După ce sâmbătă, 16 septembrie, o aeronavă C-130 Hercules a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Benghazi, luni, 18 septembrie, alte două aeronave C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Române au plecat către Libia, cu ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here