Acasă Economie Premierul Marcel Ciolacu: ”Mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore”

Premierul Marcel Ciolacu: ”Mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore”

DISTRIBUIȚI

O delegație a OMV Petrom condusă de Alfred Stern, CEO al grupului OMV, a fost primită luni, la Platul Victoria, de premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit comunicatului oficial al Guvernului, discuțiile au vizat perspectivele proiectului de exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep.

Fără date concrete ale discuțiilor, Guvernul menționează caracterul strategic al proiectului Neptun Deep, care va aduce independența energetică a țării noastre, că va sprijini proiectul, dar că ”mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore”.

”Este cel mai important proiect energetic, o investiție de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situația de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze – cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Anterior, fostul ministru al Economiei, Virgil Popescu, a menționat pe Facebook că OMV este interesată de modificarea articolului referitor la dreptul de preempțiune al României din legea offshore, care este ”un drept fundamental care asigură securitatea noastră energetică”

În contextul discuțiilor cu OMV, premierul și-a manifestat speranța că opoziția nejustificată a premierului austriac, Karl Nehammer, față de aderarea României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, o situație de nedorit pentru ambele părți, dar că România își va susține argumentele, inclusiv în instanțele europene.

La discuţii, au mai participat președintele PNL, Nicolae-Ionel Ciucă, vicepremierul Marian Neacșu și președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.

2 COMENTARII

  1. […] O delegație a OMV Petrom condusă de Alfred Stern, CEO al grupului OMV, a fost primită luni, la Platul Victoria, de premierul Marcel Ciolacu. Potrivit comunicatului oficial al Guvernului, discuțiile au vizat perspectivele proiectului de exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep. Fără date concrete ale discuțiilor, Guvernul menționează caracterul strategic al proiectului Neptun […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here