Acasă Cultura România, la Târgul de Carte de la Salonic

România, la Târgul de Carte de la Salonic

DISTRIBUIȚI

Ministerul Culturii, în colaborare cu Uniunea Elenă din România, participă la cea de-a 20-a ediție a Târgului de Carte de la Salonic, desfășurat sub motto-ul „Citim cărți, împărtășim idei!”

La standul României, unde sunt expuse volume bilingve și multilingve publicate de edituri din România și Grecia, au loc lansări și prezentări de titluri ale autorilor români și greci.

Printre autorii invitați de Ministerul Culturii se numără Simona Sora, prezentă în antologia „27 Ιστορίες για την Ειρήνη / 27 Povestiri despre pace”, și Dan Lungu, care va avea o avanpremieră la traducerea volumului său „Fetița care se juca de-a Dumnezeu”. Evenimentele sunt moderate de traducătoarea Angela Bratsou.

Evenimentele, organizate de Ministerul Culturii, în parteneriat cu Uniunea Elenilor din România, includ:

– Dezbaterea „Rolul scriitorilor în lupta cu dictatura”, cu participarea autorilor Tatiana Țîbuleac, Simona Sora, Dan Lungu și a scriitorilor greci Konstantinos Bouras, Giorgis Exarhos, Liana Sakelliou, Eleni Kekropoulou (Editura Okeanos), Antonis Skiathás;

– Sesiunea „90 de minute de literatură română contemporană”, cu autori români și greci.

Târgul de Carte de la Salonic se bucură de o participare internațională diversă și evenimente dedicate autorilor și profesioniștilor din domeniul cărții și are ca invitat de onoare Emiratul Sharjah.

În contextul unei bune colaborări în plan editorial, evenimentele organizate de partenerii din Republica Moldova sunt găzduite de standul României.

2 COMENTARII

  1. […] Ministerul Culturii, în colaborare cu Uniunea Elenă din România, participă la cea de-a 20-a ediție a Târgului de Carte de la Salonic, desfășurat sub motto-ul „Citim cărți, împărtășim idei!” La standul României, unde sunt expuse volume bilingve și multilingve publicate de edituri din România și Grecia, au loc lansări și prezentări de titluri ale autorilor […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here