Acasă Social Salina Praid închisă temporar, din cauza infiltrațiilor de apă

Salina Praid închisă temporar, din cauza infiltrațiilor de apă

DISTRIBUIȚI

Pe fondul precipitațiilor abundente din perioada 17-19.04.2024, care continuă și în prezent, la Salina Praid s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund. Drept urmare, pentru protejarea și siguranța personalului și a vizitatorilor, Societatea Naţională a Sării S.A a decis sistarea activității de producție și de vizitare în Salina Praid, până la rezolvarea situației create de infiltrațiile recente.

Ministerul Economiei recomandă turiștilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din județele Harghita și Mureș până la remedierea situației și redeschiderea salinei.

Societatea Naţională a Sării – S.A este una de interes major pentru economia românească și unul dintre primii 10 producători de sare din Europa.  Societatea Naţională a Sării S.A. este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deținut de către Fondul Proprietatea S.A (49%).

Răspândirea relativ largă a zăcământelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor șapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior și sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării S.A.

În cinci dintre acestea – Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Rm. Vâlcea – societatea a inițiat și a dezvoltat obiective cu caracter turistic și balnear, destinate celor aflați în căutarea unui mod inedit şi sănătos de petrecere a timpului liber.

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] Pe fondul precipitațiilor abundente din perioada 17-19.04.2024, care continuă și în prezent, la Salina Praid s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund. Drept urmare, pentru protejarea și siguranța personalului și a vizitatorilor, Societatea Naţională a Sării S.A a decis sistarea activității de producție și de vizitare în Salina Praid, până […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here