Acasă Info Local ROMII DIN JILAVA ÎȘI CER DREPTURILE

ROMII DIN JILAVA ÎȘI CER DREPTURILE

DISTRIBUIȚI

partida_romilor_pro_europaAutoritățile se fac că plouă

Marți, 20 ianuarie a.c., între orele 11.00 și 13.00, în comuna Jilava s-a desfășurat un marș de revendicare având ca scop accelerarea măsurilor care trebuiesc luate de autoritățile locale și centrale pentru furnizarea energiei electrice în cartierul ”La capace”, unde locuiesc circa 500 de etnici romi. La eveniment au participat peste 300 de persoane.

În cartierul respectiv, potrivit președintelui filialei Ilfov a Partidei Romilor Pro-Europa, Villiam Oaie, în anul 2004, primarul de la acea vreme le-a atribuit romilor din localitate 180 de loturi de teren pentru construirea de case. Din păcate, nici până astăzi aceștia nu dețin documente de proprietate sau de concesiune pentru terenurile respective. În consecință, nici racordarea la energie electrică, cu contracte legale, nu a fost posibilă, deși romii au facut nenumărate demersuri, inclusiv memorii adresate premierului și prefectului.

Este de menționat că aceste case au fost racordate, totuși, la curent electric, printr-un compromis al autorităților locale, însă, ENEL, ca societate furnizoare, a întrerupt periodic distributia acestuia. În urmă cu o săptămână, ENEL a reiterat acest gest. Familiile numeroase ale etnicilor romi (cu copii minori și bătrâni) care și-au construit case în această zonă, în apropierea gropii de gunoi, conform cutumelor statuate de zeci de ani, doresc intrarea în legalitate, prin încheierea contractelor cu ENEL și clarificarea situației terenurilor ocupate de acestea, declară președintele Villiam Oaie.

1 COMENTARIU

  1. Multumesc foarte mult pentru publicarea acestei stiri! Pentru etnicii romi din Jilava gestul dumneavoastra constituie un real sprijin, prin semnalul transmis autoritatilor locale. Sa speram ca, pana la urma, vom gasi, impreuna, solutiile necesare pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntam si astazi, data la care va scriu. Inca o data, multumiri pentru promptitudine! Cu consideratie, Villiam Oaie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here