Acasă Anchete Rotisorul de la Marriott

Rotisorul de la Marriott

DISTRIBUIȚI

Cancan.ro dezvăluie azi filmul capturării lui Ron Wiener şi David Geclowicz, cei doi care au spionat-o pe șefa DNA, dar şi cine este miliardarul care le-ar fi comandat întreaga operaţiune. Arestarea celor doi a avut loc sâmbătă seara la Hotelul Marriott din Bucureşti.

 Încă de la sfârşitul lunii trecute, Serviciul Român de Informaţii (SRI) deţinea date că Wiener şi Geclowicz desfăşoară acţiuni de filaj împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi a membrilor familiei acesteia, vizându-le telefoanele şi conturile de e-mail. Capturarea celor doi s-a făcut exact în momentul în care Wiener şi Geclowicz intenţionau să se retragă din ”câmpul informaţional” şi să-şi piardă urmele. Ar fi urmat, probabil, să fie înlocuiţi, iar de ”misiune” să se ocupe în continuare altcineva.

Mai multe zile la rând, ofiţeri ai SRI sub acoperire au monitorizat fiecare pas al celor doi. Surse credibile (din interiorul serviciilor secrete) au mărturisit pentru CANCAN.ro că Ron şi David intraseră în România în jurul datei de 27 martie. Din prima zi, ei s-au cazat la Marriott. Fiecare a închiriat câteo cameră single. Au cerut să achite cash, iar facturile să fie întocmite pe numele lor în aşa fel încât să nu fie asociaţi cu nicio companie şi să fie priviţi ca simpli turişti.

Nu bănuia însă niciunul dintre ei că din ”vânător” devenise ”vânat”. Joi, pe 31 martie, SRI a preluat (prin internet) controlul camerelor de supraveghere din hotel. Ofiţerii desemnaţi să instrumenteze cazul au ajuns, în acest mod, să cunoască în detaliu unde mergeau suspecţii, ce aparatură de interceptare ascundeau în camerele lor, cum stocau informaţiile culese… de fapt, cunoşteau totul despre cei doi!

”Momentul zero” al operaţiunii

foto Cancan.roAşa au descoperit şi faptul că Ron şi David voiau să părăsească hotelul sâmbătă seara. E posibil să fi ”mirosit” că au fost deconspiraţi. Astfel, pe 2 aprilie, cei doi s-au prezentat împreună la recepţie şi au rugat un recepţioner să le facă check-out-ul. Li s-a făcut factura, au plătit cash, aşa cum să spuneam mai devreme, şi cu bagajele pregătite s-au îndreptat spre ieşire. A fost ”momentul zero” al operaţiunii de capturare. Chiar în clipa în care ieşeau pe uşa rotativă, aceasta s-a blocat cu ei înăuntru (acţionată, desigur, de la recepţie), iar zeci de ofiţeri de servicii secrete (îmbrăcaţi în civil) i-au încojurat. Au fost prinşi ca într-un adevărat… rotisor! Niciunul dintre cei doi israelieni n-a opus rezistenţă. Au fost urcaţi în maşini separate şi duşi la audieri.

De aici încolo, se cunoaşte că dosarul lor s-a ”rătăcit” în presă, aparând doar elemente sumare despre această anchetă. În morişca speculaţiilor, s-au născut, aşadar, multe întrebări care n-au primit răspuns. Cea mai importantă, poate, este legată de cine anume a comandat întreaga operaţiune, cu intenţia de a o compromite pe Laura Codruţa Kovesi.

Unul dintre cei doi ”pioni” Mossad a colaborat, dar, deocamdată, n-a putut preciza cu dovezi pentru cine ar lucra. A confirmat un singur lucru: el a fost trimis în România de compania de investigaţii secrete ”Black Cube”din Israel (celebră la nivel mondial), iar superiorii săi direcţi sunt Dan Zorella şi Avi Yanus (foşti ofiţeri Mossad cu funcţii de conducere în firma indicată mai sus).

Numele persoanei care a angajat ”Black Cube” n-a fost încă pronunţat. Din declaraţiile de până acum şi conexiunile făcute de către anchetatori pare însă că ar fi vorba de cercul de interese din jurul lui… Benny Steinmetz, un afacerist israelian cu o avere de 1,5 miliarde de euro. Numele lui s-a regăsit de curând într-un mega-dosar al DNA. E acelaşi dosar al retrocedărilor ilegale în care au fost arestaţi deja Prinţul Paul de România şi Remus Truică (fostul şef de cabinet al luiAdrian Năstase). În plus, s-au solicitat mandate de arestare şi pentru consultanţii politici Tal Silberstein şi Shimon Sheves (fosta ”mână dreaptă” a ex-premierului Yizhak Rabin). Ultimii doi au consiliat mai mulţi politicieni de vârf dinRomânia, printre care Traian Băsescu sau Călin Popescu Tăriceanu. În afară de ”ai noştri”, Silbestein s-ar fi ocupat şi de alţi 16 preşedinţi de stat din întreaga lume.

O interceptare (probă la dosar) a surprins o discuţie între miliardarul Beny Steinmetz şi Truică cu privire la Ferma Băneasa.

”Benny: (…) Cum a decurs? Când va fi finalul finalului la Băneasa?
Truică: Deci, după cum deja ştii, prietenul lui Tal nu a făcut mai nimic şi am găsit cine este şeful tipului care ar fi trebuit să facă asta. Este un bun prieten cu mine şi am găsit acum instrumentele şi mâine, la ora 10.00, este o comisie la institut şi voi merge eu împreună cu prinţul, cu avocaţii şi, probabil, după cum au promis, mâine va fi luată decizia favorabilă.
Benny: … ce se va întâmpla atunci?
Truică: Nimic. Doar vor semna şi va fi a noastră. Asta e tot. Nu sunt mai mulţi paşi, e doar un pas.
Benny: Deci nu trebuie să mai vorbeşti cu cineva, să mai întrebi pe cineva, se termină, e rezolvată?
Truică: Da. Doar de semnat. Asta-i tot. Probabil nu va fi chiar mâine, dar important este să avem o decizie favorabilă mâine.
Membru grup infracţional: Deci lipseşte doar o semnătură?
Truică: Exact, doar una.
Membru grup infracţional: Şi apoi este chiar al nostru? Adică putem începe munca pe teren?
Truică: Da, este 100% al nostru, este ca şi maşina ta, e a ta.
Membru grup infracţional: Foarte bine. Şi apoi nu trebuie să dăm nimic?
Truică: Adică, va fi probabil o sumă mică pentru aceşti oameni, dar nu mare lucru”. – sursa – cancan.ro, foto – cancan.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here