Acasă Educatie ȘCOALA NR.1 DIN GĂNEASA – ”O ŞCOALĂ MODEL PENTRU COMUNITATE”

ȘCOALA NR.1 DIN GĂNEASA – ”O ŞCOALĂ MODEL PENTRU COMUNITATE”

DISTRIBUIȚI

educatieDeviza Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Găneasa “O ŞCOALĂ MODEL PENTRU COMUNITATE” descrie foarte bine misiunea pe care o are unitatea de învăţământ. Mia Sîrbeanu, directorul unității, împreună cu colectivul de cadre didactice, se preocupă să ofere elevilor pe lângă pregătirea curriculară, îndrumare şi educaţie pentru viaţă. Pe parcursul semestrului I în cadrul școlii s-au organizat şi desfăşurat activitaţi diverse care au urmărit atingerea unor obiective clare.

Educaţie pentru cetăţenie europeană – Obiectivul acestei activități a fost de a-i informa pe elevii şi pe părinţii lor cu privire la Uniunea Europeană, de a cunoaşte drepturile şi responsabilitaţile lor de cetăţeni ai ţării în care locuiesc, dar şi de cetăţeni europeni. Activităţile au fost organizate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor (26 septembrie 2015), Ziua drepturilor copilului (21 noiembrie 2015) şi cu ocazia sărbatorilor de iarnă. Obiectivele au fost atinse și prin organizarea de mici expoziţii cu desene şi planşe, prezentări PPT, o parade a steguleţelor UE, cântece şi colinde de Crăciun specifice ţărilor UE.

Programul Educaţie prin cunoaşterea valorilor, tradiţiilor şi istoriei a avut ca obiectiv cunoaşterea şi promovarea tradiţiilor şi valorilor româneşti alături de cele specifice spaţiului cultural internaţional. Activităţile au fost desfăşurate cu ocazia sărbători de Hallowen (30 octombrie), Zilei Naţionale a României (1 Decembrie), Sărbătorilor  de iarnă, ”De la Nistru pân’ la Tisa”  (Ziua Eminescu -15 ianuarie) şi Ziua Unirii (24 ianuarie).

Programul Educaţie pentru natură şi ecologie a urmărit încurajarea activitaţilor de protecţie a mediului înconjurător, sensibilizarea elevilor pentru păstrarea curăţeniei, formarea unui spirit critic faţă de problemele actuale de mediu, formarea unor abilităţi necesare investigării, identificării, precum şi rezolvării unor probleme de mediu. Activităţi desfăşurate: ”S-a ivit pe culme toamna” (octombrie  2015) – ”Ocrotiţi animalele” (octombrie  2015) ”Curiozităţi din lumea animalelor” (noiembrie 2015), proiectul Eco Alert în perioada octombrie – decembrie 2015.

În cadrul proiectului Educaţie pentru libertate şi respectarea legilor obiectivul a fost de reducere a riscului de victimizare sau de implicare a elevilor în săvârşirea faptelor penale. Activitaţile desfăşurate au inclus sesiuni de prelucrare şi familiarizare cu prevederile regulamentului şcolar, stabilirea regulilor clasei – necesare pentru desfăşurarea corespunzătoare a procesului de invăţămant. A avut loc și un concurs de afişe cu regulile clasei – “Respect şi mă respect”, precum și o activitate  informativ-preventivă pe tema respectării regulilor şi legilor realizată cu sprijinul Inspectoratululi Județean de Poliţie Ilfov, activitate în cadrul căreia s-au premiat  caştigătorii concursului la nivelul fiecărei clase.

Preocuparea şcolii este de a oferi permanent o educaţie de calitate. –  prof.  Mia Sîrbeanu – director Şcoala Gimnazială nr. 1 Găneasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here