Acasă Educatie „Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti-Ilfov”

„Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti-Ilfov”

DISTRIBUIȚI

La 11 mai 2022, la sediul Primăriei Capitalei, a fost semnat Protocolul de cooperare în vederea iniţierii, finanţării şi derulării proiectului „Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti-Ilfov”.

Documentul a fost semnat de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Petru Ştefan Thuma, inspectorul general școlar al Municipiului Bucureşti, Mihaela Ştefan şi inspectorul general școlar al judeţului Ilfov, Adriana Stoica și are ca scop creşterea performanţei în pregătirea resursei umane calificate la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov şi satisfacerea nevoii de muncitori calificaţi în acord cu solicitările de pe piaţa muncii. CJ Ilfov a fost reprezentat de vicepreședintele Ștefan Rădulescu.

Nicuşor Dan: „Primăria Capitalei intră astfel în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov pentru a extinde sprijinul pe care-l oferă elevilor în alegerea meseriei potrivite. Vom dezvolta în cadrul proiectului colaborarea cu companiile private care au nevoie de angajați, vom crea centre de informare și consiliere pentru elevi și părinți, vom identifica nevoile de formare pentru forță de muncă și vom adapta efortul educațional în sensul cerut de piața muncii. Cererea de meseriași buni este și va fi în continuare ridicată; rămâne deci să contribuim la pregătirea unei oferte adecvate”.

Hubert Petru Ștefan Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Acest protocol înseamnă acțiuni comune pentru învățământul dual. Ne dorim să avem puncte de informare în școli, de exemplu, să mobilizăm cât mai multe autorități în susținerea acestui tip de învățământ și să îmbunătățin sistemul, inclusiv prin schimbarea legislației. Vrem să perfomăm în pregătirea resursei umane calificate, în condițiile în care ne confruntăm cu lipsa forței de muncă”.

Potrivit Primăriei Capitalei, proiectul se adresează elevilor de gimnaziu care se pregătesc de admitere în clasa a-IX-a, iar, începând cu anul scolar 2022-2023, sesiunile de informare referitoare la învăţămantul dual vor fi realizate începând cu clasa a V-a, prin PROEDUS. – Cristina ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here