Acasă Info Local Se-ngroașă gluma!

Se-ngroașă gluma!

DISTRIBUIȚI

Mai multe localități și consilii județene din Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița vor lansa, până în 15 ianuarie 2019, o asociere numită ”Provincia Transilvania de Nord”, scopul fiind consolidarea statului prin dezvoltarea economică a zonei, transmite Mediafax.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, inițiatorul ideii, a declarat că ”Provincia Transilvania de Nord” nu își propune să fie un proiect cu tentă politică.

”Vom lansa până în 15 ianuarie 2019 Provincia Transilvania de Nord, o asociere a președinților de consilii județene de la Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud, a primarilor municipiilor reședință de județ de la Baia Mare, Satu Mare, Zalău și Bistrița, alături de primarii de orașe și municipii din cele patru județe. Scopul este consolidarea statului român prin dezvoltare economică a zonei, o orientare spre competivitatea globală. Nu dorim să apărem ca o replică a Alianței Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar dezvoltarea Transilvaniei de Nord. Prin acest demers nu ne dorim să avem o relevanță doar la nivel regional sau național, ci să construim ceva bun și pentru Europa și să sprijinim demersul european de a aduce, de exemplu, Ucraina, mai aproape de stabilitate și echilibru”, a spus Cherecheș. Potrivit acestuia, nu va exista o structură în care cineva va fi numit președinte, ci va fi o structură colegială în care se va urmări ca proiectele discutate să fie lansate în dezbatere publică timp de două săptămâni, iar oricine va avea un punct de vedere se va putea exprima prin vot, printr-un sistem informatic.

”Lansarea Provinciei Transilvania de Nord va avea loc la București, după care va urma o altă lansare la Bruxelles”, a precizat Cătălin Cherecheș.

Edilul a explicat că viitoarea structură susține dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare, urmând să fie realizate din fonduri proprii studii de prefezabilitate și fezabilitate care să fie avizate de autoritățile centrale de la București, dar proiectele strategice să fie finanțate direct de la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here