Acasă Anchete ȘEFI DIN PRIMĂRIA CAPITALEI, SUB CONTROL JUDICIAR

ȘEFI DIN PRIMĂRIA CAPITALEI, SUB CONTROL JUDICIAR

DISTRIBUIȚI

sediu_primaria_CapitaleiDNA a început urmărirea penală și a cerut control judiciar pentru Andrei Creci, șef serviciu în cadrul Direcției Juridic, Contencios și Legislație – Serviciul instanțe civile și contencios administrativ și membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul Primăriei Capitalei, suspectat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, și a Catiei Fălan, fosta șefă a Direcției Juridice din PMB, acuzată de favorizare a infractorului.

În 2004, Creci a propus, ilegal, restituirea în natură a peste 15.000 m.p. din București, teren aparținând domeniului privat al Capitalei (evaluat la peste 3 milioane de euro) și măsuri reparatorii pentru restul suprafeței până la 3,5 ha. Ulterior săvârșirii faptei, inculpatul Creci a acționat în mod nemijlocit pentru înlăturarea ilicită a urmărilor faptei penale săvârșite, astfel încât să zădărnicească urmărirea penală și tragerea la răspundere penală și civilă, împreună cu celelalte persoane cercetate, prin aceea că a redactat personal un document, semnat de primarul general al Municipiului București la solicitarea DNA.

În document a consemnat că Primăria Municipiului București nu se constituie parte civilă în dosarul penal, și, depășind limitele solicitării, a făcut aprecieri asupra legalității procedurii de retrocedare a imobilului care face obiectul acestui dosar și a respectării dispozițiilor legale în activitatea desfășurată de comisie. De asemenea, în cazul unei alte adrese trimisă de DNA primarului general al Municipiului București, Creci a determinat-o pe Catia Fălan să formuleze un punct de vedere către primarul general, favorabil persoanelor cercetate în cauză și să redacteze răspunsul către DNA.

Drept urmare, Primăria capitalei a comunicat nu doar că nu se constituie parte civilă în procesul penal, rezervându-și dreptul de a acționa pe cale civilă, ci și că nu există documente care să contribuie la identificarea și localizarea terenului, neputând fi formulată o concluzie certă, încercându-se, așadar, înlăturarea probelor administrate în cursul urmăririi penale în scopul de a împiedica sau îngreuna tragerea la răspundere penală a persoanelor cercetate.

Creci are interdicțe de a părăsi țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here