Acasă Politic Șeful Statului Major al Apărării  la „Tabara Internațională de Tineret” a  CLIMS

Șeful Statului Major al Apărării  la „Tabara Internațională de Tineret” a  CLIMS

DISTRIBUIȚI

  Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat, sâmbătă, 5 august, la „Ziua Vizitatorilor” din programul „Taberei Internaționale de Tineret” organizate de Comitetul de Legătură Internațională a Organismelor Militare Sociale (CLIMS). Evenimentul a avut loc la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

La tabăra organizată pentru prima dată în țara noastră iau parte 162 de adolescenți (cu vârsta de 15-17 ani) și 16 lideri de grup (cu vârsta peste 21 de ani) din Belgia, Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Polonia și România. Desfășurătorul din perioada 29 iulie – 8 august a campului cuprinde explorarea împrejurimilor orașelor Sibiu și Brașov, vizitarea Castelului Bran, Cetății Alba Iulia, Muzeului Astra și a Salinei Turda, respectiv efectuarea unor exerciții aplicative și sportive în poligonul Daia și facilitățile Academiei Forțelor Terestre. De asemenea, programul include lecții de istorie și cultură românească, dar și drumeții pe trasee special concepute. Tinerii sunt încurajați să descopere diversitatea culturală, dar și lucrul în cadrul unor echipe multinaționale.

Șeful Apărării a apreciat că organizarea taberei contribuie la întărirea imaginii pozitive a țării noastre. Tinerilor din țările participante li se oferă prilejul de a lua contact cu valorile culturale, precum și cu pitorescul locurilor din România. „Evenimentele organizate de CLIMS sunt complementare spectrului larg de activități de cooperare militară dintre armatele statelor aliate. Însă imaginile pe care adolescenții le vor duce acasă, în țările și familiile lor, sunt un mare plus pe linia consolidării încrederii reciproce dintre militari”, a afirmat generalul Daniel Petrescu.

Comitetul de Legătură Internațională a Organismelor Militare Sociale organizează anual tabere pentru copiii militarilor și personalului civil din armatele înscrise în program. Tabăra este găzduită de către una dintre țările membre ale comitetului, respectiv Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Spania și Ungaria.

 

2 COMENTARII

  1. […]   Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat, sâmbătă, 5 august, la „Ziua Vizitatorilor” din programul „Taberei Internaționale de Tineret” organizate de Comitetul de Legătură Internațională a Organismelor Militare Sociale (CLIMS). Evenimentul a avut loc la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. La tabăra organizată pentru prima dată în țara noastră iau […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here