Acasă Politic Senat/ Partidele vor putea folosi banii din subvenția de la stat pentru...

Senat/ Partidele vor putea folosi banii din subvenția de la stat pentru cheltuieli de campanie, lucru interzis în prezent de lege

DISTRIBUIȚI

Comisia Juridică a Senatului a adoptat marți un raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă a UDMR privind data alegerilor locale din această toamnă, document care urmează să fie înaintat plenului pentru dezbatere și vot final în calitate de primă Cameră sesizată. Astfel, potrivit raportului, data alegerilor locale din acest an a fost stabilită pentru ziua de 27 septembrie. Senatorii juriști au respins amendamentul USR ca votarea să se deruleze două zile. În schimb, a fost admis un amendament depus de social-democrații Șerban Nicolae și Radu Preda, potrivit căruia partidele vor putea folosi banii din subvenția de la stat pentru cheltuieli de campanie, lucru interzis în prezent de lege.

De asemenea, a fost aprobat un amendament depus de PSD și PMP, care permite partidelor politice fără grupuri parlamentare în ambele Camere – precum PMP sau Pro România – să aibă reprezentanți în secțiile de votare.

Raportul Comisiei juridice urmează să fie transmis plenului Senatului, care se va reuni la ora 14:00. Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz, propunerea legislativă având nevoie și de aprobarea Camerei Deputaților, care este forul decizional, înainte de a fi transmisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Senatorii juriști au luat în discuție ambele inițiative depuse pe acest subiect al datei alegerilor locale – și propunerea UDMR și proiectul de lege al Guvernului -, decizând să propună adoptarea draftului propus de maghiari și să respingă varianta guvernului. Unele articole din proiectul de lege al Executivului au fost, totuși, preluate și înglobate în inițiativa propusă pentru aprobare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − two =