Acasă Info Local SENATORUL FIREA DEMISIONEAZĂ DIN PSD

SENATORUL FIREA DEMISIONEAZĂ DIN PSD

DISTRIBUIȚI

firea_cliseruSenatorul ilfovean Gabriela Vrânceanu Firea Pandele a demisionat din PSD și din toate funcțiile deținute în partid, rămânând senator independent, anunță RTV.

În ultima jumătate de an, între senatorul Gabriela Firea și președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, s-a desfășurat un adevărat război, ajungându-se până la presiuni puse pe liderii USL – Victor Ponta și Crin Antonescu – chemați să arbitreze meciul dintre cei doi.

Scandalul a început în luna august 2013, când în prima zi de concediu a președintelui CJ, Gabriela Vrânceanu Firea a participat (împreună cu prefectul județului, Speranța Cliseru) la o ședință extraordinară a CJ în care, folosindu-se de voturile consilierilor PDL și PP-DD, a reușit instalarea în funcția de vicepreședinte al CJ a lui Sebastian Geantă (PSD) și Gheorghe Roman (UNPR, anchetat de DNA pentru fapte de corupție din mandatul anterior).

Votul din respectiva ședință a atras demersurile PDL de ridicare a sprijinului politic pentru consilierii săi și înlocuirea lor din CJ Ilfov.

Ulterior, toate decizii CJ au fost blocate de majoritatea PSD-PDL-PP-DD, iar certurile au culminat cu blocarea proiectului apă-canal, derulat și din fonduri europene.

La finalul anului, Gabriela Vrânceanu Firea, l-a acuzat pe Petrache că alocă banii județului în mod discreționar, apărând în mai multe emisiuni tv unde a continuat acuzațiile și punând sub semnul întrebării însăși existența USL, dacă cei doi lideri ai Uniunii nu vor interveni în apărarea sa.

Petrache a susținut permanent că afirmațiile senatorului sunt neadevărate, promițând presei documente care să-i confirme poziția.

Cu puțin timp înainte de demisie, Firea l-a provocat pe Petrache, cerând să arate oficial alocările bugetare, și propunea  alegeri anticipate la CJ.

Firea a așteptat din data de 6 ianuarie și semnarea unui pact de neagresiune, care prevedea, printre altele, repunerea în funcții, de îndată, a lui Geantă și Roman.

Întrucât, între timp, Petrache a fost promovat pe linie de partid (coordonator al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare), iar Crin Antonescu a avut o declarație net în favoarea lui Petrache, Firea a forțat anunțând la în Ilfov USL nu mai există.

Neprimind nicio reacție pozitivă din partea premierului, Firea a anunțat demisia. Rămâne?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here