Acasă Economie SENS GIRATORIU LA BĂLĂCEANCA

SENS GIRATORIU LA BĂLĂCEANCA

DISTRIBUIȚI

La ședința din luna august, consilierii județeni au votat un proiect privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea unui sens giratoriu la intersecția DJ 301 A (km 7 + 000) și DC 55 (km.3 + 400 – Varianta 1. Sensul giratoriu va fi cosntruit în satul Bălăceanca, din comuna Cesens giratoriu Balaceancarnica, la intersecția de la Spitalul de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu”, între Drumul Județean 301 A și Drumul Comunal 55. Proiectul va fi realizat în următoarele nouă luni și va costa aproximativ 750.000 de euro.

În prezent, traficul în zonă se desfășoară cu dificultate din cauza vizibilității reduse în zona curbei DJ 301 A și a traficului intens. Prin proiectarea acestui sens giratoriu se urmăresc, așadar, fluidizarea traficului și creșterea siguranței rutiere. Drumurile care debusează în intersecția giratorie vor fi amenajate pe o lungime de 50 de metri. Lucrările vor fi executate pe actuala ampriză a DJ 301 A și a DC 55, între limitele de proprietate existente. Nu vor fi ocupate suplimentar suprafețe noi. Precizăm faptul că zona respectivă este deficitară și în ceea ce privește căile de acces pentru pietoni (trotuarele). – CRISTINA ANGHELUȚĂ

1 COMENTARIU

  1. Salut
    cred ca semne de circulatie amplasate cat mai vizibil ar reglementa circulatia in zona ,la ce trafic este nu se merita o asa investitie mai prioritara este canalizarea care sta de cativa anii buni nefolosita ,pacat de banii investiti ca nu se foloseste nimeni de ea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here