Acasă Info Local CJ Ilfov – PAZA BUNĂ…

CJ Ilfov – PAZA BUNĂ…

DISTRIBUIȚI

paza bunaPrintre cele 52 de puncte aflate pe ordinea de zi a ședinței-maraton care a avut loc la 8 august curent, consilierii județeni au aprobat Programul de măsuri și acțiuni pentru prevenirea și combaterea lunecușului și înzăpezirii pe drumurile județene din Ilfov, pe perioada timpului nefavorabil specific iernii 2016 – 2017. Programul se va materializa prin încheierea unui contract pentru iarna care va veni.

Totodată, a fost aprobat Planul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, de asigurare cu resurse umane, materiale și financiare pentru gestionarea situațiilor de urgență în anul curent.

Planul, avizat de prefectul Adrian Petcu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cuprinde, printre altele, monitorizarea pericolelor și a riscurilor specifice, precum și a efectelor negative ale acestora, acordarea asistenței medicale de urgență, prevenirea îmbolnăvirilor în masă, localizarea și stingerea incendiilor, neutralizarea efectelor materialelor periculoase, asigurarea apei și hranei pentru persoanele și animalele afectate și evacuate, asigurarea energiei pentru iluminat, încălzit și utilități, efectuarea decontaminării și depoluării, menținerea și restabilirea ordinii publice și acordarea de ajutoare de primă necesitate, despăgubiri și asistență socială și religioasă.

Tot la ședința respectivă, au fost aprobate Planul de Analiză și Acoperire a Riscurilor pentru Județul Ilfov – ediția 2016 și acordul pentru asocierea în vederea realizării în comun a serviciilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București – Ilfov cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei” Măgurele.

Planul de Analiză și Acoperire a Riscurilor cuprinde riscurile potențiale identificate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, măsurile, acțiunile și resursele necesare pentru managementul riscurilor respective. Scopul său este de a veni în sprijinul comitetului județean pentru situații de urgență, al tuturor instituțiilor și organismelor implicate în prevenirea și gestionarea riscurilor generatoare de situații de urgență, pentru asigurarea protecției populației, mediului și a bunurilor materiale din cele 40 de localități ale județului Ilfov. – CĂLIN MATEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here