Acasă Anchete Șerban Pop, trimis în judecată pentru luare de mită

Șerban Pop, trimis în judecată pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Șerban Pop, la data faptei vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru luare de mită.

În perioada 31 ianuarie – 23 decembrie 2008, Pop ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 5.000.000 euro din care ar fi primit în patru tranșe, în conturile unor companii off shore pe care le controla prin interpuși, suma de 2.500.000 euro.

Banii ar fi fost primiți de inculpat, în perioada 8 septembrie – 23 decembrie 2008, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv aprobarea unei soluții fiscale individuale anticipate (act administrativ) legată de o tranzacție încheiată între compania omului de afaceri și o societate de stat și a urgentării restituirii, către firma omului de afaceri, a sumei de 228.259.140 lei cu titlu de TVA.

După primirea sumei aferente rambursării, aproximativ jumătate din banii încasați de firma omului de afaceri ar fi fost transferați într-un cont deschis la o bancă din Ungaria, iar de aici către două firme offshore controlate de același om de afaceri. De acolo, 2.500.000 euro au fost transferați mai departe, în conturile unor firme offshore din Cipru controlate de inculpat, prin intermediar.

În vederea confiscării speciale a sumei reprezentând obiectul infracțiunii de luare de mită s-a dispus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deținute de inculpat, precum și poprirea asupra sumelor de bani prezente și viitoare aflate în conturile deschise pe numele inculpatului, până la concurența sumei de 2.500.000 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu solicitarea de menținere a măsurilor asigurătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here