Acasă Educatie Sesiunea 2020 – locuri distincte pentru elevii cu CES din școlile speciale...

Sesiunea 2020 – locuri distincte pentru elevii cu CES din școlile speciale și de masă

DISTRIBUIȚI

În contextul parteneriatului dintre Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și Ministerul Educației și Cercetării (MEC), ministrul Educației a emis Ordinul care reglementează locuri distincte pentru elevii cu CES din școlile de masă și școlile speciale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ.

Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate se realizează de Comisia de admitere județeană și a Municipiului București.

Elevii cu CES din învățământul special și de masă, care au absolvit clasele a VIII-a, au la dispoziție patru perioade în care se pot înscrie pe locurile distinct alocate:

  1. Până pe 6 iulie 2020 – înscrierea la etapa de repartiție pe locurile speciale,
  2. Până pe 10 iulie 2020 – înscrierea la etapa generală de repartiție computerizată,
  3. În perioada 22 – 24 iulie 2020 – în etapa de repartiție a cazurilor speciale,
  4. În perioada 30 iulie – 3 august 2020 – în etapa a-II-a de repartiție destinată elevilor care nu au susținut evaluarea națională.

Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la Evaluarea Națională generală și care totuși doresc să susțină examenele în perioada 22 – 26 iunie 2020 se pot înscrie la etapa specială de evaluare națională pe baza unei adeverințe medicale, care să ateste faptul că nu a putut participa la evaluare din motive medicale.

Reamintim faptul că elevii cu CES din învățământul de masă și special, absolvenți ai claselor a VIII-a se pot înscrie la etapa a doua de repartiție pe locurile distinct alocate acestora, în perioada 30 iulie – 3 august 2020. Înscrierea se realizează în baza Certificatului CES al elevului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − eight =