Acasă Editorial ŞI ELEVII DIN ILFOV POT DEVENI POLIŢIȘTI

ŞI ELEVII DIN ILFOV POT DEVENI POLIŢIȘTI

DISTRIBUIȚI

Polițiștii ilfoveni au promovat în liceele din județul Ilfov profesia de polițist și oferta educațională a instituțiilor de învățământ ale M.A.I, în cadrul campaniei “Şi tu poţi deveni poliţist”.

În perioada martie – mai a.c., ofiţerii specialiști din cadrul Serviciului Resurse Umane, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului Rutier au organizat întâlniri cu peste 600 de elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a din cinci licee teoretice de pe raza județului Ilfov.

În cadrul acestor activităţi au fost diseminate informaţii referitoare la oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ specializate, precum Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, Şcolile de agenţi de poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina şi ”Septimiu Mureşan” Cluj Napoca şi ale altor instituţii de învăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii, care pregătesc specialişti pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

Elevii au fost informaţii despre cifrele de şcolarizare, condiţiile de recrutare, etapele de selecţie și datele de contact ale structurii de Resurse Umane care efectuează recrutarea.

Polițiștii le-au descris elevilor atribuţiile şi competenţele specifice fiecărei linii de muncă, drepturile şi îndatoririle poliţistului, precum şi motivaţia care i-a determinat să opteze pentru această profesie.

Elevii şi-au manifestat interesul pentru informaţiile prezentate prin numeroase întrebări adresate poliţiştilor, referitoare la specificul liniilor de muncă prezentate, precum şi a experienţei acestora. Prezentarea profesiei de poliţist de către polițiștii din cadrul diferitelor structuri ale Poliţiei Române s-a dovedit a fi o formulă de succes prin complexitatea datelor transmise precum şi prin împărtăşirea atât a satisfacţiilor cât şi a provocărilor pe care le presupune exercitatrea acestei meserii.

Astfel de întâlniri vor continua cu elevii din cadrul tuturor liceelor din județul Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here