Acasă Cultura Simpozionul Internațional de Sculptură Monumentală de la Ciolpani, un succes

Simpozionul Internațional de Sculptură Monumentală de la Ciolpani, un succes

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, în colaborare cu Primăria comunei Ciolpani au organizat, între 20 iunie și 9 iulie 2022, Simpozionul Internațional de Sculptură Monumentală.

Printre invitați s-a numărat criticul de arta Marius Tița.

La eveniment au participat doi sculptori români – Eugen Petri și Ciprian Hopârtean – și trei sculptori străini, din Ucraina, Turcia și Venezuela – Vasyl Tatarskyy, Canan Sonmezdag Zongur și Reinaldo Escalona.

Coordonatorul simpozionului a fost artistul plastic Eugen Petri, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Lucrările de sculptură selectate pentru a fi create de cei cinci sculptori au rămas în patrimoniul comunei Ciolpani și al județului Ilfov.

Pe parcursul execuției operelor artistice, locuitorii comunei și toți cei interesați au putut asista la procesul de creație artistică, urmărind îndeaproape măiestria artiștilor plastici.

Directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Alexandrina Niță, a înmânat, sâmbătă, 9 iulie, diplome de excelență participanților și celor care s-au implicat în organizarea acestui important eveniment internațional.

”Suntem onorați că operele vor rămâne la noi, în Ilfov”

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”După trei săptămâni de muncă și creativitate, cei cinci sculptori înscriși în cadrul simpozionului artistic de la Ciolpani au dezvelit lucrările. Îi felicit pentru rezultatul artistic extraordinar, pentru munca depusă! Suntem onorați că operele vor rămâne la noi, în Ilfov. Patrimoniul cultural înfrumusețează comunitatea în care trăim, dar reprezintă și un factor care poate genera creștere economică, dacă este bine pus în valoare din punct de vedere turistic. Le mulțumesc colegilor de la Centrul Județean Pentru Cultură Ilfov și Primaria Ciolpani pentru implicarea în acest proiect!” – Cristina ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here