Acasă Politic Sindicatele de la metrou continuă războiul politic cu Guvernul și amenință cu...

Sindicatele de la metrou continuă războiul politic cu Guvernul și amenință cu ”accidente si incidente grave”

DISTRIBUIȚI

”Domnule Câţu, ca prim ministru ai obligaţia să asiguri bună funcţionare a metroului, şi tu, şi Drulă”

Reprezentanţii ”Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou” îi atrag atenţia premierului Florin Cîţu că are obligaţia de a asigura buna funcţionare a metroului, alături de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. ”Domnule Câţu, ca prim ministru ai obligaţia să asiguri bună funcţionare a metroului, şi tu, şi Drulă. Prin legea bugetului impuneţi un buget la Metrorex care va conduce la accidente si incidente grave. Sunteţi aşa de cinici, căci doriţi să faceţi asta prind semnătura celor impuşi în CA. Domnule premier, ultima adresă a salariaţilor din metrou vă cerea să mediaţi de urgenţă situaţia, vă explica ca în calitate de ministru al finanţelor publice aţi semnat un buget 202 cu pierderi, iar acum în 2021, aţi impus reducere cheltuielilor salariale la nivel de 2019”, afirmă sindicaliștii într-o postare pe Facebook.

Aceştia susţin că premierul este, alături de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ”autorul moral al eventualelor, viitoare incidente grave la metrou”. ”Sunteti alături de Drula, autorul moral al eventualelor, viitoare incidente grave la metrou. Cum să dai în 2020, cu mare fast, magistrala 5 de metrou în exploatare, pentru asta să aprobi angajarea de personal in 2020, pentru bună exploatare în condiţii de siguranta feroviara, iar în 2021 să ceri disponibilizarea acelor salariaţi. Păi nu mai sunt aceleaşi standarde de calitate??!. Nu mai este nevoie de siguranţa feroviară????!!!!! De aceea te considerăm cinic domnule premier. La fel si pe mândra Drulă. Oamenii nu vor uita niciodată ce faceţi acum. Nu veţi scăpa de rigorile legii. Că tot invocaţi că nimeni nu e mai presus de lege. NIMENI, DECI NICI VOI”, adaugă aceştia.

Potrivit news.ro, sindicaliştii de la metrou comentează şi afirmaţia premierului potrivit căreia nimeni nu e mai presus de lege. ”Ok. Punem o intrebare dl. Cîțu. Dacă programul de guvernare al Guvernului Cîţu este lege, având în vedere că e votat de Parlament la învestirea Guvernului şi dacă în acest program este prevazută o creştere anuala a punctului de pensie pentru a acoperi rata anuală a inflaţiei şi minim 58,5% din rata de creştere anuală a venitului mediu brut pe economie de ce în anul 2021 nu crește valoare punctului de pensie? Acel demnitar care se afla într-o funcţie publică şi nu respectă o lege poate fi acuzat de abuz în serviciu. Cred ca organizaţiile de pensionarii ar trebui sa ia foarte în serios această variantă. Cu banii ăştia care nu li se dau, deși legea obligă, ar putea să acopere jumătate din creşterea preţului la pâine din acest an”, susţin aceştia.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, duminică, măsuri după protestul de la metrou pe care-l consideră ilegal. Premierul cere recuperarea prejudiciului de la cei care se fac vinovaţi, constituirea Metrorex ca parte civilă în procesul de recuperare a sumelor, dar şi reducerea salariului cu o zi pentru toţi cei care au participat. ”Nu voi permite să fim şantajaţi”, a afirmat premierul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 1 =