Acasă Economie Solutii urgente pentru fluidizarea traficului in zona Prelungirea Ghencea – Domnesti

Solutii urgente pentru fluidizarea traficului in zona Prelungirea Ghencea – Domnesti

DISTRIBUIȚI

pasaj-domnestiSe ridică bariera între București și Ilfov

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit la sediul Municipalitatii cu reprezentanti ai CNADNR, Ministerului Transporturilor, Consiliului Judetean Ilfov si cu specialistii din cadrul primariai, pentru a analiza solutiile cele mai potrivite cu privire la coordonarea in regim de urgenta a proiectului derulat de CNADNR, respectiv Pasajul Ghencea – Domnesti si cel al Municipalitatii, supralargirea strazii Prelungirea Ghencea. La intalnire au fost prezenti, de asemenea, primarul Sectorului 6 si primarului orașului Bragadiru.

Gabriela Firea:  “Studiile de trafic au relevat faptul ca in aceasta zona este imperios necesara atat largirea arterei existente cat si modernizarea infrastructurii rutiere. Trebuie sa gasim impreuna solutii urgente pentru fluidizarea traficului in zona Prelungirea Ghencea – Domnesti, unde, in ultimii ani, din cauza investitiilor imobiliare semnificative, infrastructura rutiera a devenit insuficienta si mai ales, nesigura, pentru locuitorii din zona”. Firea a cerut responsabililor din cadrul PMB sa ia toate masurile necesare pentru urgentarea implementarii acestui proiect. De asemenea, a cerut conducerii Administratiei Strazilor, ca pana la finalizarea proiectului, sa demareze de urgenta lucrarile pentru realizarea unor alveole in statiile de transport public pentru ca autobuzele sa opreasca in afara partii carosabile.

Prin proiectul “Penetratie Ghencea – Domnesti” se va supralargi artera la doua benzi de pe sens, se vor construi trotuare, piste pentru biciclisti, se vor amenaja spatii verzi si va fi modernizat sistemul de iluminat public.

 În cadrul sedintei, specialiștii au analizat variantele de creare a legaturii intre cele doua lucrari, vizand o lungime de 800 de metri, astfel incat noua artera sa aiba continuitate atat  din punct de vedere tehnic, cat si functional si estetic.

In ceea ce priveste exproprierile necesare pentru Penetratia Prelungirea Ghencea – Domnesti, reamintim ca procedura a fost initiata prin HCGMB nr 138/30.06.2015, pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica. Ca urmare a declansarii procedurilor de expropriere, a fost semnata Conventia de deschidere a conturilor de afectatiune speciala inregistrata in Registrul Unic de Contracte al Municipiului Bucuresti cu Unicredt Bank SA si a fost consemnata suma de 18.822.911 lei, pentru un total de 199 imobile, terenuri si constructii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here