Acasă Info Local ”Recoltă” satisfăcătoare în urma raziei de la Popești – Leordeni

”Recoltă” satisfăcătoare în urma raziei de la Popești – Leordeni

DISTRIBUIȚI

politia-rutieraÎn zilele de 6 și 7 octombrie a.c., polițiștii din Ilfov au acționat cu forțe sporite pe raza orașului Popești-Leordeni și a localităților arondate pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și liniște publică, salvarea de vieți omenești prin prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui mediu de afaceri legal.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 13 infracțiuni, dintre care opt la regimul armelor și munițiilor și cinci la regimul circulației rutiere. Astfel, pe numele a opt persoane au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, acestea având valabilitatea permisului de armă expirată. 21 de arme, letale și neletale, deținute de către cele opt persoane au fost ridicate de către polițiști.

Cinci conducători auto, surprinși în timp ce circulau fără a deține permis de conducere sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Totodată, polițiștii au aplicat 473 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 153 943 de lei. Cea mai mare parte a acestora, 416 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat legislația rutieră.

Polițiștii rutieri și-au concentrat eforturile în cadrul acțiunii pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul depășirii regimului legal de viteză și a conducerii sub influența alcoolului. Astfel, a fost folosit în cadrul acțiunii și aparatul de supraveghere a traficului rutier cu laser Tru Cam. 37 de conducători auto care au depășit regimul legal de viteză au fost sancționați. Dintre aceștia, 11 conducători auto au depășit viteza legală cu peste 50 km/oră, acestora fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare.

Polițiștii de investigare a fraudelor au efectuat verificări la 16 societăți comerciale, fiind aplicate zece sancțiuni contravenționale agenților economici pentru nerespectarea disciplinei financiar contabile.

Polițiștii Serviciului Ordine Publică au efectuat nouă controale la obiective asigurate cu pază, reprezentanții a șapte dintre acestea fiind sancționați contravențional pentru încălcări ale Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

De asemenea, polițiștii ilfoveni au instituit 36 de filtre formate din polițiști de rutieră și ordine publică, fiind controlate și verificate 494 autovehicule.

Nu în ultimul rând, ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost în mijlocul cetățenilor din orașul Popești-Leordeni, unde au desfășurat activități de prevenire a furturilor din locuințe, de  și  din autovehicule. Acțiunile de acest gen vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here