Acasă Educatie Sorin Cîmpeanu: Vom propune ca elevii din clasele a VIII-a şi a...

Sorin Cîmpeanu: Vom propune ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu, pentru că vor avea examene

DISTRIBUIȚI
sursa foto: edupedu.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune ca elevii din anii terminali să meargă fizic la cursuri şi în cazul în care şcoala intră în scenariul roşu, iar examenele naționale se vor desfășura cu prezență fizică pentru a nu putea da naştere la fraudă.

”Regulile de distanţare şi prudenţă trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a declarat Cîmpeanu sâmbătă seara la Realitatea PLUS, referindu-se la cazul în care şcolile ar putea trece în scenariul roşu, cu predare exclusiv online.

”Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri de evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educaţiei.  la Realitatea PLUS.

Elevii se opun: ”Elevii din clasele terminale nu pot fi obligați să meargă la școală în scenariul roșu”/Până acum, elevii acuzau ministerul că nu sunt lăsați la cursuri

Consiliul Naţional al Elevilor nu susține ideea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a impune obligativitatea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a de a merge fizic la şcoală într-un context cu risc ridicat de infectare. Elevii și părinții trebuie să decidă modalitatea de continuare a cursurilor, în localitățile unde se aplică scenariul roşu, spune la RFI, Rareș Voicu, președintele CNE. Până acum, elevii acuzau ministerul că nu sunt lăsați la cursuri.

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ideea impunerea obligativităţii elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a de a merge fizic la şcoală într-un context cu risc ridicat de infectare cu SARS-CoV-2.

Conform rezultatelor ultimei consultări lansate de Consiliul Naţional al Elevilor, în care peste 750 de unităţi de învăţământ au furnizat informaţii despre măsurile igienico-sanitare existente, 50,1% dintre şcoli nu dispun de dotări sanitare de bază (apă curentă, săpun, hârtie igienică), iar 43,4% dintre sălile de clasă nu sunt aerisite şi dezinfectate în mod corespunzător.

“Problema nu este că nu suntem de acord ca elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a să meargă la școală în scenariul roșu, nu suntem de acord ca acews lucru să le fie impus. Adică evident, atunci când vorbim despre un scenariu roșu, într-o localitate sau într-o școală, firește că vorbim de un număr mai mare de cazuri și rata de infectări e mult mai mare, în școala respectivă, în localitatea respectivă. Automat, orice elev sau profesor se expune unui risc mai mare de infectare. Noi salutăm decizia de a oferi elevilor posibilitatea de a face cursuri în format fizic dar nu credem că a face din asta o obligativitate reprezintă  soluția universal-valabilă sau cea care poate să salveze elevii și examenele naționale din acest an. (…) Elevii care învață în școli aflate în scenariul roșu, credem că aceștia, dacă sunt majori, sau părinții lor, dacă sunt minori, trebuie să aibă cuvântul final. Și dacă nu vor să meargă la școală în format fizic, să urmărească online cursurile”, spune la RFI, Rareș Voicu, președintele Consiliul Naţional al Elevilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here