Acasă Info Local Stadiul lucrărilor la rețeaua de apă și canal, la Balotești, la un...

Stadiul lucrărilor la rețeaua de apă și canal, la Balotești, la un an de la semnarea contractului

DISTRIBUIȚI

Începute în urmă cu un an, lucrările de apă și canal de la Balotești însumează până acum 1.015 metri de rețea apă, 1.729 metri rețea de canalizare și 1.094 metri rețea de refulare. Lucrările fac parte din proiectul de „Reabilitare și extindere rețele alimentare cu apă, rețele de canalizare și stații de pompare apă uzată în Mogoșoaia, Balotești, Tunari”.

Valoarea contractului se ridică la 96,6 milioane euro fără TVA.

Contractul vizează reabilitarea şi extinderea reţelelor publice de alimentare cu apă, a reţelelor publice de canalizare şi a staţiilor de pompare apă uzată și presupune realizarea lucrărilor de construcție, a instalațiilor mecanice, electrice și de automatizare, inclusiv furnizarea și montarea echipamentelor aferente.

Durata de execuție a lucrărilor este de 35 de luni de la data ordinului de începere, la care se adaugă 36 de luni, perioada de notificare a defectelor.

La finalul celor 35 de luni, rețeaua de alimentare cu apă trebuie extinsă cu 13.033 metri, cea de canalizare cu – 12.600 metri, iar cea de refulare – cu 4.927 metri. Două stații de pompare a apei uzate vor fi reabilitate și vor fi construite altele 9.

Lucrările de la Balotești, Mogoșoaia și Tunari fac pare din proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, cofinanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), a cărui valoare totală se ridică la 419 milioane de euro (pentru apă și canalizare) în 20 de localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here