Acasă Info Local STB preia cursele preorășenești mai devreme

STB preia cursele preorășenești mai devreme

DISTRIBUIȚI

Transportul public, gestionarea deșeurilor și serviciile sociale – discuții între președintele CJ Ilfov și primarii din județ

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, și administratorul public al județului, Irinel Scrioșteanu, s-au întâlnit, la 24 octombrie, cu primarii din județ, cu reprezentanți ai serviciilor de asistență socială, ai Institutului de Politici Publice și cu șefii Societății de Transport București (STB).

Petrache a informat primarii cu privire la ”șantajul transportatorilor privați care vor renunța, de la 1 noiembrie 2018, la cursele pentru care au licență până la sfârșitul anului”, se arată într-un comunicat al CJ Ilfov. Acest lucru va însemna că Societatea de Transport București (STB) va prelua cursele preorășenești mai devreme decât era stabilit. Marian Petrache a precizat că acțiunile Consiliului Județean Ilfov nu sunt întreprinse împotriva cuiva, ci în interesul cetățenilor.

Un alt aspect discutat a fost gestionarea deșeurilor. Consiliul Județean Ilfov are ca obiectiv închiderea gropilor de gunoi și realizarea unor facilități de colectare selectivă, reciclare și eliminare, care să nu afecteze mediul înconjurător și sănătatea locuitorilor din zonă. Reprezentanții Consiliului Județean lucrează la un Plan de Gestionare a Deșeurilor și până la finele anului vor depune la Ministerul Fondurilor Europene o solicitare de finanțare pentru implementarea unui sistem de management integrat al deșeurilor (pubele de colectare selectivă, mașini de transport, stații de sortare și de tratare).

Administratorul public al județului, Irinel Scrioșteanu, i-a îndemnat pe toți primarii să se înscrie în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov. Până acum au aderat la acest organism 32 dintre cei 40 de edili.

Aleșii locali din Ilfov au vorbit și despre Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale. Discuțiile s-au axat pe reducerea numărului de copii care intră în sistemul de protecție socială și pe reintegrarea în familii a celor aflați în centrele de plasament. Primarii au fost încurajați să trimită puncte de vedere privind Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale – pusă în dezbatere publică – și să găsească un model de lucru comun cu Direcțiile de Protecție a Copilului. Strategia poate fi consultată pe site-ul Consiliului Județean Ilfov la adresa https://bit.ly/2yZzBdg și pe cel al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (protectiacopilului.ro).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here