Acasă Economie Subprefectul de Ilfov Romulus Cătălin Pantazi:

Subprefectul de Ilfov Romulus Cătălin Pantazi:

DISTRIBUIȚI

munca pagina 3 inlocuire poza UNPR”TREBUIE SĂ ÎI FACEM PE OAMENI SĂ MUNCEASCĂ!”

La sediul Prefecturii Ilfov, în prezența reprezentanților autorităților locale, au fost prezentate luni, 30 iunie, două proiecte europene benefice pentru locuitorii celor 40 de orașe și comune din județ. Este vorba despre proiectul ”În noi găsești mereu un sprijin pentru cariera ta”, care se desfășoară până în septembrie anul viitor, și ”Fii antreprenor într-un sat european”. Având în vedere că, la ora actuală, autoritățile locale nu au capacitatea de a răspunde activ și prompt nevoilor oamenilor, neavând specialiștii necesari pentru toate domeniile, trebuie să învățăm să facem și altceva, a declarat, cu acest prilej, prefectul de Ilfov Daniel Mihai Rășică. Drept urmare, proiectele prezentate sunt binevenite, Instituția Prefectului Județului Ilfov sprijinind asemenea evenimente.

Primul proiect, în valoare de 7,5 milioane de lei, a început în luna aprilie a acestui an, are ca beneficiar SC Kubert HPS SRL și ca parteneri alte patru companii.

Cel de-al doilea își propune ca la final 120 de persoane să își găsească un loc de muncă. Potrivit managerului de proiect Ion Zamfirescu, obiectivul general îl reprezintă dezvoltarea resurselor umane și creșterea ocupării forței de muncă în mediul rural prin valorificarea potențialului resurselor umane și promovarea mobilității ocupaționale și geografice a forței de muncă pentru un grup țintă de 470 de persoane din Regiunea București – Ilfov.

Prezent la eveniment, primarul comunei Gănseasa, Marin Tudor, a atenționat că până acum astfel de proiecte nu au fost benefice pentru localitatea pe care o administrează întrucât nu au avut finalitate. ”Vine omul, ia niște bani, 400 – 500 de lei, i se dă o bucată de hârtie cum că e calificat în ceva și apoi vine tot la mine, la primărie, ca să îi dau ajutor social pentru că nu îl angajează nimeni”. Primarul s-a plâns și de faptul că parlamentarii de Ilfov, după ce s-au văzut în funcții, nu s-au mai implicat în niciun fel în a ajuta comunitățile locale, mai ales cum sunt cele de romi.

Subprefectul Romulus Cătălin Pantazi a precizat, la rându-i, că la noi, în general, nu există cultura locului de muncă. ”Trebuie să îi facem pe oameni să muncească!” La bursa locurilor de muncă, evenimente care se desfășoară cu regularitate în Ilfov, participanții se întreabă mai întâi cât pot câștiga dacă se angajează, în loc să își caute un loc de muncă stabil, cu un salariu stabil, fie el și de 1.000 – 1.200 de lei lunar. De-altfel, subprefectul a amintit că salariile din administrație sunt destul de mici, dar asta nu înseamnă că nimeni nu mai vine la serviciu.

Au mai fost prezenți primarul comunei Nuci și primarii interimari din Jilava și Glina. Celelalte localități au fost reprezentate de persoane desemnate de edili în mod special pentru acest eveneiment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here