Acasă Politic Suedia interzice evenimentele publice cu mai mult de opt persoane/Șase luni de...

Suedia interzice evenimentele publice cu mai mult de opt persoane/Șase luni de închisoare pentru cei care încalcă legea

DISTRIBUIȚI

Autoritățile suedeze au anunțat luni interzicerea evenimentelor publice cu mai mult de opt persoane, în cadrul unei conferințe de presă. Tot atunci, membrii Guvernului au îndemnat populația să facă ”lucrul corect”, anunță The Local.

Noua regulă a fost inclusă în Legea privind Ordinea Publică și este prin urmare o dispoziție legală obligatorie nu doar o recomandare. Persoanele care încalcă restricția organizând evenimente cu mai mult de opt participanți vor fi putea amendate sau condamnate la până la șase luni de închisoare.

Modificarea legislativă va intra în vigoare din 24 noiembrie și va rămâne în vigoare pentru cel puțin patru săptămâni. Interdicția se va aplica tuturor evenimentelor publice precum concertele, spectacolele sau meciurile de fotbal însă nu și școlilor, locurilor de muncă și adunărilor private.

Premierul Stefan Lofven a declarat că ”nu putem reglementa fiecare adunare socială”, dar a îndemnat oamenii să urmeze noua limită la toate tipurile de evenimente.

”Nu ar trebui să existe situații sociale cu mai mult deopt8 persoane chiar dacă acestea nu sunt vizate formal de lege. Aceasta este noua normă pentru întreaga societate, pentru întreaga Suedie. Nu mergeți la sala de fitness. Nu mergeți la bibliotecă. Nu organizați petreceri. Anulați”, a subliniat acesta.

”Aceste măsuri foarte intruzive sunt fără precedent în vremurile moderne”, a precizat Mikael Damberg, ministrul de interne suedez, adăugând că ”nu luăm cu ușurința decizia de a limita drepturile oamenilor […] dar considerăm că este necesar”.

Noua restricție vine pe fondul răspândirii accelerate a pandemiei în țară, în pofida prognozelor din primăvară și vară ale Agenției de Sănătate Publică potrivit cărora Suedia se va confrunta cu un număr redus de cazuri în toamnă.

”Se va agrava. Faceți-vă datoria și fiți responsabili pentru a opri răspândirea infecției. O voi spune din nou. Se va agrava. Faceți-vă datoria și fiți responsabili pentru a opri răspândirea infecției”, a subliniat Stefan Lofven, potrivit Hotnews.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here