Acasă Info Local A SUNAT ALARMA PESTE ILFOV

A SUNAT ALARMA PESTE ILFOV

DISTRIBUIȚI

Ilfovenii – majoritatea – nu si-au dat seama

ISU București-Ilfov a desfășurat miercuri, 19 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 12.00, un exercițiu pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017. A fost eclanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și au fost acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Au fost verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Așadar, locuitorii Capitalei și cei din județul Ilfov au putut auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare. Nu în ultimul rând au fost testate echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

Majoritatea bucureștenilor și ilfovenilor nu știu ce înseamnă semnalele de alarmare, în ciuda optimismului afișat de unele autorități care au susținut că exercițiul s-a desfășurat în regulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here