Acasă Economie Surplus de 150.000 de oameni în administraţie

Surplus de 150.000 de oameni în administraţie

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, atenționează că există un surplus de 150.000 de oameni în administraţie și că va proceda la o reducere a personalului din ministerul pe care îl conduce, dar numai după o analiză riguroasă. ”Nici cu răzbunare şi nici cu dorinţa de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”, precizează Violeta Alexandru.

”Nu e vorba de a fi înlocuiţi total, parţial, aşa, fără nicio analiză. Constatarea mea, la Ministerul Muncii cel puţin, şi sunt în plină evaluare în minister – urmând ca în foarte scurtă vreme să le finalizez şi pe cele de la Casele Naţionale de Pensii, cu ANOFM, AJOFM, Inspecţia Muncii, cu ITM-urile, respectiv ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială n.r). Se întâmplă în paralel, dar am avansat puţin cu situaţia de la Ministerul Muncii. Impresia mea este că muncim mult, ne agităm mult şi nu avem eficienţă”, a spus ministrul Muncii.

”O concluzie la care am ajuns este că sunt activităţi intense în unele dintre compartimentele serviciilor din minister. Problema este că nu avem eficienţă, pe de o parte, şi că nu ştim să normăm munca de aşa manieră încât să ajungem la rezultat şi atunci da, probabil tot timpul vor fi justificări că e nevoie de oameni mai mulţi, că sunt necesari angajaţi în plus. Fiecare manager, fiecare conducător de instituţie ar trebui să ştie foarte bine potenţialul oamenilor, să găsească o justă măsură între momentul în care simte că sunt încărcaţi suficient şi atunci e nevoie să se găsească cu adevărat specializarea sau tema, domeniul în care are nevoie de resursa suplimentară şi unde ne-am specializat – că avem şi această realitate în sistemul public – în a trage de timp. Fac o lucrare vreo două săptămâni, o gândesc ec. şi de fapt acolo rezultatul se putea atinge într-o mult mai scurtă perioadă”, spune Alexandru.

Întrebată ce se va întâmpla cu surplusul de 150.000 de angajați, ministrul a precizat că mai întâi se va face o evaluare riguroasă, iar apoi ”în mod evident vor fi niște scăderi”.

”Eu vă spun cinstit că optica acestui cabinet este să se facă o evaluare cât se poate de serioasă. Nu ştiu dacă o să fie farmacie, dar eu cel puţin mă ţin serios de treabă. Nu am răzbunări, nu am nimic cu nimeni, dar am evaluat cu toată rigoarea. Unde este eficienţă, unde am nevoie de oameni cu o anumită calificare, încerc să comasez anumite direcţii şi anumite servicii în care consider că o împreunare a expertizei, de exemplu în partea de statistică şi de analiză de date, eu cred că toate deciziile care s-au luat în ultimul an cu privire la salarizare s-au luat inerţial, s-au luat istoric. Nu a făcut nimeni o analiză în profunzime”, concluzionează Violeta Alexandru. Sursa: Digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here