Acasă Anchete Țepe mari cu materiale de construcții

Țepe mari cu materiale de construcții

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au desfășurat trei percheziții, în Constanța și București, la doi bărbați de 25, respectiv 33 de ani, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie – aprilie a.c., unul dintre bărbați ar fi postat anunţuri în mediul online, folosindu-se de datele reale ale unor societăţi comerciale de profil, cu privire la vânzarea de materiale de construcţii, precum oţel beton şi plasă sudată.  Astfel, ar fi reușit să inducă în eroare patru persoane care, în vederea unor viitoare achiziţii de asemenea materiale de construcţii, ar fi achitat prin virament bancar, în avans, în baza unor facturi proforme emise în fals, 64.200 de lei. După încasarea banilor în contul personal al bărbatului, acesta obişnuia să îşi închidă telefonul de contact, materialele de construcții nefiind livrate niciunui compărator. Banii erau ulterior retrași, de la bancomate din Bucureşti, de complicele său.

Cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi să fie prezentaţi procurorului de caz cu propuneri corespunzătoare. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here