Acasă Social Testele rapide pentru depistarea coronavirusului încep să fie folosite și în România

Testele rapide pentru depistarea coronavirusului încep să fie folosite și în România

DISTRIBUIȚI

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că testele rapide pentru depistarea coronavirusului încep să fie folosite și în România pentru cazurile cu mulți contacți și cu probabilitate mare de infectare și în special acolo unde există suspiciunea de contaminare a personalului din instituții, care trebuie să rămână funcționale.

În prezent, testarea pentru coronavirus se desfășoară în două spitale din București, precum și la Cluj, Timișoara, Craiova, Iași, Constanța și Brașov, unde există câte un aparat PCR, care aplică o metodă biochimică de sinteză numită reacție de polimerizare în lanț. Testarea durează însă 3 – 4 ore.

Nelu Tătaru a precizat că, în plus față de aceste spitale, mai există un astfel de aparat la Direcția de Sănătate Publică Iași și încă 23 la ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor), folosite de autoritate în depistarea gripei aviare de exemplu, deoarece coronavirusurile se manifestă în primul rând la animale.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății a precizat că sunt folosite deja și aparate de la ANSVSA, însă cu personal medical din sistemul de sănătate.

De asemenea, ministerul a cerut tuturor spitalelor să achiziționeze câte un astfel de aparat, care este decontat din bugetul Ministerului Sănătății, prin programul național de combatere a bolilor transmisibile.

România este în grafic cu măsurile de prevenție, carantină și izolare, astfel încât să evite un scenariu similar cu ceea ce s-a întâmplat în Italia.

21 spitale și o primărie de comună din România au cumpărat în ultimele două săptămâni 3.865 de teste rapide pentru coronavirus. Acestea oferă un rezultat de până la 20 de ori mai rapid al testării și ar putea contribui la trierea celor suspecți, cu precădere a celor aflați în puncte de trecere ale frontierei, în izolare sau în carantină. – sursa: G4Media.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here