Acasă Anchete Tiparniță de euro descoperită în România

Tiparniță de euro descoperită în România

DISTRIBUIȚI

Poliţia italiană a anunţat confiscarea a 28 milioane de euro în bancnote contrafăcute, de foarte bună calitate, provenite din trei tiparniţe clandestine, dintre care una în România, precum şi arestarea a 13 persoane, transmite AFP. În cursul anchetei, au fost descoperite trei tiparniţe ilegale, dintre care una în România, echipate cu maşinile şi instrumentele necesare pentru fabricarea de bancnote false, a informat poliţia italiană, într-un comunicat. Au fost confiscate 939.775 bancnote false – de 10, 20 şi 50 de euro – şi au fost arestate 13 persoane în flagrant delict, scrie agerpres.ro.

Cei doi presupuşi şefi ai organizaţiei de falsificatori erau doi locuitori din Napoli, având o experienţă îndelungată în domeniu. Ei sunt suspectaţi că au organizat tiparniţe şi au legat contacte cu italieni rezidenţi în România, pentru a instala aici o tiparniţă de bancnote false.

Falsificatorii s-au ocupat mai întâi să găsească un imobil care să nu trezească bănuielile poliţiei, iar apoi să organizeze o tiparniţă temporară pentru tipărirea de bancnote false timp de 10 – 15 zile.

”În acest interval, ei puteau tipări peste 15 milioane de euro în bancnote false. Apoi întrerupeau operaţiunile şi uneori transferau tiparniţa într-o altă clădire”, precizează poliţia italiană.

Italia este ţara în care sunt fabricate cele mai multe bancnote false, prin procedeul de offset. Acestea provin exclusiv din regiunea oraşului Napoli, unde sunt implantate majoritatea operaţiunilor falsificatorilor, controlate de Camorra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here