Acasă Educatie Toate clasele Școlii Gimnaziale nr. 1 sunt dotate de Primăria Cernica cu...

Toate clasele Școlii Gimnaziale nr. 1 sunt dotate de Primăria Cernica cu tablete conectate la internet

DISTRIBUIȚI

Scoala Gimnazială nr.1 Cernica a primit certficarea de Școală eTwinning în anul școlar 2018-2019, dar pandemia de Covid 19 a pus toate proiectele școlii în așteptare.

De la începutul lunii aprilie însă, dupa mai bine de un an, școala are propriul proiect aprobat, o echipă de șapte cadre didactice și peste 90 de elevi și preșcolari implicați într-o experiență de învățare frumoasă alături de 27 de profesori din 10 țări aflate în spațiul eTwinning și eTwinning Plus.

Elevii din Cernica s-au putut bucura de lecții sincron cu elevi din alte țări prin platforme precum Zoom, Teams si Meet, eTwinning promovând colaborarea școlară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării și informației. Aceste proiecte prespun accesul elevilor la tehnologie chiar în sălile de clasă, lucru care este acum posibil, toate clasele Școlii Gimnaziale nr. 1 fiind dotate de Primăria Cernica cu tablete conectate la internet. Activitățile din cadrul proiectului dezvoltă competente digitale, încurajează învățarea colaborativă și îmbogățirea experiențelor culturale. De la jocuri didactice digitale la explorarea mediului prin realitatea augumentată, transformarea digitală a sălii de clasă a devenit o realitate pentru autoarea proiectului, prof înv. primar Gabriela Osborn.

Proiectele eTwinning clădesc echipe, oferă oportunități de dezvoltare profesională deosebite, deschid uși spre lume atât elevilor, cât și profesorilor și comunității.

Pe parcursul celor patru săptămâni de proiect, sute de elevi din România, Armenia, Turcia, Polonia, Lituania, Iordania, Bulgaria, Croația, Portugalia, Suedia și Pakistan au studiat transformările care au loc în natură primăvara printr-o abordare cross-curriculară a predării-învățarii. Profesorii au comunicat prin întâlniri organizate pe platforma Zoom, au un grup pe WhatsApp, au publicat un blog, au un grup pe Facebook și mai multe galerii digitale în care au expus rezultatele unei luni de școală… altfel.  – prof. Gabriela CHIRANA OSBORN, Doinița – Ionica DOBRIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 2 =