Acasă Info Local Totul pentru bugetari

Totul pentru bugetari

DISTRIBUIȚI

baniPROBABIL VOM AVEA PERFORMANTE REMARCABILE. SAU NU….

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor – cu 10%. PNL a votat legea, dar Alina Gorghiu a anunţat că liberali aşteaptă un studiu de impact.  Proiectul a fost votat de 319 deputați, fiind înregistrate șapte abțineri și un vot împotrivă.

Comisiile pentru muncă și pentru sănătate de la Camera Deputaților au adoptat marți, în ședință comună, un amendament la această ordonanță, care se referea numai la personalul din sistemul public sanitar, amendament potrivit căruia salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%.

Deputații liberali au solicitat în plen retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului pentru a se discuta în această perioadă cu Ministerul Finanțelor, care trebuie să spună dacă această majorare este sustenabilă.

Ordonanța 35/2015 prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepție de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcției de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum și personalul din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă și al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

Comisarul.ro: Ca la mineriadă – In Parlament, ca la mineriada: sindicalistii au facut scandal si au sustinut vehement cresterea salariilor bugetarilor cu 10%. Rovana Plumb – Va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru noi.

In Parlament a fost votata astazi o prevedere propusa de PSD care duce la cresterea salariilor tuturor bugetarilor cu 10% incepand cu 1 decembrie. Propunerea a fost facuta ieri, dezbaterile au durat doar cateva minute, fara sa se discute despre studii de impact.

La sedinta au participat, din balcoanele rezervate publicului, si cateva zeci de sindicalisti, in frunte cu figuri controversate precum Vasile Marica, Marius Sepi si Sorin Stan. Sindicalistii au facut scandal, i-au huidut pe liberalii care s-au opus masurii populiste a PSD si au cerut aprobarea cresterii salariale.

La finalul votului, ministrul Muncii, Rovana Plumb, le-a spus sindicalistilor de la tribuna Camerei Deputatilor „Va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru noi, pentru fiecare”.

Liderii sindicalisti veniti la sedinta Camerei Deputatilor:

Vasile Marica – Alianța Natională a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”

Sanitas – Marius Sepi

Radu Lita – Federaţia Națională Sindicală din Asistență Socială și Protecția Copilului

Sorin Stan – Federatia Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala COLUMNA

Potrivit unor surse politice, sindicalistii au putut intra in Parlament doar dupa ce au primit aprobarea secretarului general.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here