Acasă Info Local Perchiziții la samsarii de flori din Ilfov

Perchiziții la samsarii de flori din Ilfov

DISTRIBUIȚI

floriJoi, 12 noiembrie, polițiștii de investigare a criminalității economice din Ilfov execută opt mandate de percheziții pe raza județului și în municipiul București și pun în executare 12 mandate de aducere într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Este vorba de 11 bărbați și o femeie..

Perchezițiile au loc pe raza județului Ilfov și a municipiului București la domiciliile persoanelor vizate, precum și la sediul societății administrate de acestea.

Din cercetări a reieşit că reprezentanții unei firme, cu obiect de activitate comercializarea de flori, importate din Olanda, ar fi creat un circuit financiar fictiv, evidenţiind în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale cu scopul eludării plății taxelor către bugetul de stat, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale de tip “fantomă”.

Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului, prin activitatea infracțională, este de aproximativ 1.300.000 de euro. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

Dosarul penal este instrumentat de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. Pentru probarea activității infracționale au fost valorificate pachete analitice furnizate de Unitatea Centrală de Analiză a Informaților.

Nu mai este un secret pentru nimeni că, în numai câteva zile samsarii de flori, români sau țigani, fac zeci, sute de mii de euro din activitățile de comerț ilegal și deplină evaziune  fiscală, în  stradă, în piețe, în gări, autogări, stații de autobuz și metrou și în imediata apropiere a zonelor cu trafic mare pietonal.

În tot acest timp, micii întreprinzători, florăriile și magazinele cu acte în regulă, sunt duși la faliment fiind pe deasupra amendați și călcați de controale din partea tuturor instituțiilor.

Adevărata evaziune se desfășoară de multe ori sub ochii și chiar paza anumitor organe ale statului, în special ale Poliției Locale. foto: jurnaluldemaine.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here