Acasă Economie Uite cine vine la TAROM

Uite cine vine la TAROM

DISTRIBUIȚI

Guvernul a discutat în ședința de joi două memorandumuri privind numirea administratorilor la două importante companii cu capital de stat, CEC Bank și Tarom, ultima aflată într-o situație financiară dezastruoasă după 11 ani de pierderi consecutive. Propunerile au fost făcute de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Propunerea discutată pentru numirea în consiliul de administrație al Tarom este Mironel Panțuroiu, actual secretar de Stat în Ministerul Finanțelor Publice, potrivit unui comunicat al Guvernului. Panțuroiu, susținut de PMP, nu are competențe nici în domeniul financiar, nici în cel al transporturilor.

În urmă cu zece ani, Mironel Panțuroiu a fost implicat în scandalul imobiliar Terra Residence, în urma căruia zeci de oameni s-au trezit că apartamentele pe care le plătiseră erau ipotecate de dezvoltator în favoarea unor bănci. Panțuroiu era director de vânzări la Terra Residence, un proiect imobilar dezvoltat de americanul Daniel Thomas. Acesta a dezvoltat proiectul cu bani de la bancă și a gajat creditul tocmai cu apartamentele construite. După criză, americanul nu și-a mai putut plăti datoriile și firma lui, Terra Vision, a intrat în faliment.

Unii dintre păgubiții de atunci se judecă și acum la Tribunalul București cu Daniel Thomas și Mironel Panțuroiu. Procesul început în 2012 are un nou termen în decembrie 2020.

Potrivit declarațiilor sale de avere și interese, Panțuroiu ocupa în 2015 postul de inspector la Primăria Pantelimon, iar în anul anterior lucrase la firma Taifasuri Media, care editează revista ”Taifasuri”.

La CEC, memorandumul prevede numirea Mirelei Călugăreanu în funcția de preşedinte al consiliului de administraţie. Mirela Călugăreanu este președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală și membru al consiliului de administrație al CEC.

Ea a fost numită șefa ANAF în 2017, în timpul Guvernului Tudose, și sub conducerea sa departamentul Antifraudă a declanșat controale la mai multe instituții media pe care Liviu Dragnea le considera incomode.

A fost schimbată de la șefia ANAF în 2018 cu o favorită a lui Darius Vâlcov, dar a revenit în funcție în 2019, fiind numită de premierul PSD Viorica Dăncilă. Guvernul liberal a menținut-o în funcție și după ce guvernul PSD condus de Dăncilă a plecat de la Palatul Victoria, anunță  G4Media.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here