Acasă Politic Un deputat buzoian și unul oltean vor ca Buftea să fie reședința...

Un deputat buzoian și unul oltean vor ca Buftea să fie reședința județului Ilfov

DISTRIBUIȚI

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat tacit, pe 22 octombrie, un proiect de lege care prevede stabilirea reşedinţei judeţului Ilfov în oraşul Buftea.

“Reglementarea este necesară având în vedere faptul că Buftea este prima localitate declarată oraş din judeţul Ilfov şi se află în vecinătatea nord-vestică a municipiului Bucureşti, la 10,1 km de gura de metrou Străuleşti şi la 16,8 km de Aeroportul Internaţional “Henry Coandă” Otopeni. Populaţia oraşului Buftea era, la 1 ianuarie 2019, de 22.615 locuitori, fiind, din punct de vedere demografic, al treilea centru urban al judeţului Ilfov, după Voluntari şi Pantelimon. Din punct de vedere al transportului rutier, Buftea este traversată de două drumuri naţionale, DN7 şi DN1A, precum şi de două drumuri judeţene, (…) iar a doua linie  de centură a capitalei Bucureşti este planificată să traverseze oraşul Buftea”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul este iniţiat de deputaţii PSD Florin Iordache (Olt) şi Marcel Ciolacu (de Buzău) şi urmează să fie dezbătut şi votat şi în Senat, care este Cameră decizională. Foto: Expresul de Buftea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here