Acasă Editorial UN MILION DE EURO PENTRU 42 DE START-UP-URI

UN MILION DE EURO PENTRU 42 DE START-UP-URI

DISTRIBUIȚI

a 2 a 

 

La sediul Institutului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, a avut loc semnarea contractelor de finanțare cu cei 42 de câștigători ai concursului ”Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, proiect european desfășurat de Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu două asociații. Printre cele 42 de start-up-uri finanțate se regăsesc agenții de turism, un teren pentru paintball, un website care comercializează legume bio, companii de IT, aplicații și soft-uri diverse, o fabrică de rulote, birouri de arhitectură, ateliere de croitorie, afaceri în industriile creative și altele. Prin acest proiect se vor înființa aproximativ 100 de noi locuri de muncă și vor intra în economia reală un milion de euro investiții.

Proiectul a început în luna februarie a acestui an și a inclus o competiție de planuri de afaceri și o selecție a tinerilor pentru a participa la cursuri de antreprenoriat, care s-a desfășurat în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea). Competiția de planuri de afaceri a avut ca grup-țintă tinerii între 18-25 de ani, studenții sau femeile cu spirit antreprenorial, dar s-au putut înscrie și alte persoane care doreau să își deschidă o afacere. O comisie de specialitate a selectat 42 dintre cele mai bune planuri de afacere primite, iar în urma semnării a contractelor, de către Marian Petrache, președintele Consiliului Judetean Ilfov, tinerii vor primi finanțările de până la 25.000 euro fiecare.

 Proiectul are o durată de realizare de zece luni și este implementat în mai multe etape care includ, pe lângă finanțarea de un milion de euro care merge către 42 de start-up-uri, formare antreprenorială (cursuri de antreprenoriat), dar și consultanță și suport în implementarea planurilor de afaceri prin intermediul a două incubatoare de afaceri, care vor fi lansate în curând, precum și o campanie de promovare a antreprenoriatului. După acordarea finanțării, cele 42 de afaceri înființate vor fi monitorizate și sprijinite în a-și realiza activitatea prin incubatoarele de afaceri realizate prin proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here