Acasă Info Local UN PAS SPRE NORMALITATE

UN PAS SPRE NORMALITATE

DISTRIBUIȚI
Inaugurare Centru Ciolpani
Inaugurare Centru Ciolpani
Inaugurare Centru Ciolpani

La 20 decembrie 2013, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a inaurat  noul Centru de Îngrijire și Asistență Ciolpani. Lucrările de modernizare au început în martie 2013, proiectul fiind implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile, acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie  3.2 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”. Proiectul a fost realizat de Consiliul Judeţean Ilfov şi Direcţia Specializată pentru Protecţia Copilului Ilfov, și a urmărit îmbunătăţirea calităţii infrastructurii pentru serviciile sociale, în vederea  asigurarii unui acces egal al cetăţenilor la acestea.

Direcțiile principale de dezvoltare ale proiectului au fost asigurarea serviciilor de cazare de lungă durată, obţinându-se astfel un cadru adecvat de găzduire şi îngrijire a persoanelor aflate în dificultate şi acoperirea cu o gamă variată de servicii, cu scopul de a ajuta persoanele în dificultate, începând cu acceptarea lor în centru, până la rezolvarea unor probleme specifice cucare acestea se confruntă, temporar. Principalele lucrări executate au fost extinderea clădirii C3 pe orizontală şi pe verticală prin mansardare, executarea de lucrări de intervenţie  în zonele neafectate de extinderea pe orizontală, montarea de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere, reabilitarea foselor septice şi executarea de lucrări de amenajare a terenului şi a spaţiilor verzi.

Președintele Petrache a subliniat importanța finalizării acestor lucrări: “Acest proiect care se adresează în primul rând celor 70 de beneficiari din cadrul centrului de asistență și îngrijire – Ciolpani reprezintă un pas spre normalitate, un pas spre o viață mai bună. Avem datoria să sprijinim persoanele aflate în dificultate și să ne implicăm activ pentru a atrage fondurile necesare dezvoltării unor programe dedicate persoanelor defavorizate”.

Desfăsurat sub sloganul  “O bătrânețe decentă într-o locație europeană”, proiectul finanțat prin POR, D.M.I. 3.2. a avut o valoare totală de aproximaticv 3, 7 milioane de lei, o durată de 30 luni, pe parcusul contractului de execuție apărând lucrări suplimentare în valoare de aproximativ 400.000 de lei. – C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here